Program
Hokej - 08.07.2022 07:57

Toto sme tu ešte nemali! Slováci ovládli draft NHL

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere, Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Dočkali sme sa! Slovensko má draftovú jednotku NHL. Po Jurajovi Slafkovskom siahol Montreal Canadiens. Skvelá reklama pre slovenský hokej, ako aj pre celé Slovensko. 18-ročný urastený mladík napokon prevýšil Kanaďana Shanea Wrighta, ktorý bol v drafte až štvrtý. Neuveriteľná noc pre slovenský hokej v Montreale! Neuveriteľnú noc pre náš hokej podčiarkol druhým miestom Šimon Nemec, ktorého si berie New Jersey Devils. Veľkú radosť spôsobila aj druhá voľba domáceho Montrealu, ktorý siahol po Filipovi Mešárovi a v prvom kole tak máme až troch hokejistov.

Zdroj: NHL


Prví dvaja mladíci prekonali doterajší slovenský draftový rekord Mariána Gáboríka z roku 2000, ktorého si vtedy vybrala z tretieho miesta Minnesota Wild. Slovensko je druhá krajina v histórii po Kanade, ktorá má najvyššie draftovaného obrancu i útočníka. Emotívne momenty prežívala aj Jurajova rodina, ktorá ho prišla podporiť. Slafkovský má za sebou, okrem iného, vydarené pôsobenie v najvyššej fínskej hokejovej lige v tíme​ TPS, bronzovú medailu a ocenenie MVP za najlepšieho hráča tohtoročnej olympiády v Pekingu a najproduktívnejší bol v našom tíme aj na MS vo Fínsku.

Takto si New Jersey zvolilo nitrianskeho obrancu:

Mešár je dvanástym najvyššie vydraftovaným Slovákom v histórii. V tieni Slafkovského a Nemca sa na tento úspech máličko zabúda, no všetci vyššie vydraftovaní našinci sú z prelomu milénií. Podobne vysoko sa ocitol naposledy v roku 2013 Marko Daňo, vtedajšia voľba Columbusu Blue Jackets.

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora
Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora