Program
Hokej - 07.07.2022 18:28

Draft NHL klope na dvere, dočká sa Slovensko draftovej jednotky?

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Hokejoví fanúšikovia sa dočkali a už dnes v noci sa dozvedia odpoveď na otázku, kto sa stane draftovou jednotkou NHL pre rok 2022. Právo prvého výberu bude mať kanadský tím, Montreal Canadiens. Druhé bude vyberať New Jersey Devils a tretia Arizona Coyotes. Mnoho zámorských expertov zostavilo svoje rebríčky a predikovalo pozície jednotlivým hráčom, no realita môže byť iná. Jedným z príkladov je prestížny novinár z kanadskej TSN, Bob Mackenzie. Jeho predikcie sú nepretržite úspešné od roku 2010 a tento rok zvolil za draftovú jednotku Juraja Slafkovského. Jeho najväčším konkurentom bude Shane Wright. Vysoko sa očakáva aj draftovanie slovenského obrancu v službách extraligového HK Nitra, Šimona Nemca. Je viac než isté, že sa dočkáme prekonania slovenského rekordu z roku 2000, kedy bol Marián Gáborík trojka výberu najväčších talentov. 

Prehľad všetkých tímov, ktoré budú vyberať v prvom kole draftu NHL
Zdroj: nhleurope/instagram


Na základe viacerých faktorov, ktoré boli rozhodujúce pri tvorbe draftového rebríčka, zostavila NHL niekoľko tabuliek, kde zaradila hráčov podľa ich hráčskej roly a prognózy úspešnosti v danej kategórií. Juraj Slafkovský sa stal v prognózach najlepším ľavým krídlom na tohtoročnom drafte a naopak Šimon Nemec je považovaný za najlepšieho obrancu

Slafkovský dokázal svoje kvality na Hlinka-Gretzky Cupe, Olympiáde, ale aj na Majstrovstvách sveta
Zdroj: nhl/instagram


Šimon Nemec je považovaný za najlepšieho obrancu. ktorý bude na drafte k dispozícii
Zdroj: nhl/instagram


Kvalitu slovenských hráčov potvrdzuje aj rebríček NHL, ktorý sa zameral na Top 10 hokejistov z Európy, ktorí budú draftovaní. Rebríčku kraľuje Juraj Slafkovský. 

Draft NHL 2022 začína dnes v noci o 01
Zdroj: nhleurope/instagram


Po pandemickom období sa NHL vrátila k tradičnému spôsobu draftu a diváci sa môžu tešiť na klasický výber, ktorý sa odohrá v Bell Center a budú na ňom prítomní všetci hráči a aj generálni manažéri. Nie je vylúčené, že sa dočkáme "trejdu" priamo v dejisku výberu.

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora