Program
Hokej - 26.06.2022 14:07

Ďalší zámorský titul pre Slováka. Pánik vybojoval Calder Cup

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Pred necelými dvomi týždňami nás potešil devätnásťročný košický odchovanec Jakub Demek, ktorý so svojím Edmontonom Oil Kings ovládol kanadskú juniorskú WHL a tešiť sa tak môže z prestížneho zámorského titulu. Pridal sa k nemu aj Richard Pánik. Ten vo farbách Chicaga Wolves opanoval AHL. Klub z Illinoisu, primárne napojený na štruktúry Caroliny Hurricanes, vo finále pokoril Springield Thunderbirds 4:1 na zápasy a dotiahol tak presvedčivú cestu celou vyraďovacou fázou. Stockton mu v semifinále vzal dva zápasy, pred ním Milwaukee jeden a cez Rockford prešli s čistým štítom.

Martinský rodák sa z Calderovho pohára teší už po druhý raz v kariére. Premiérový je zo sezóny 2011/12 v drese Norfolku Admirals, kde pôsobil spoločne s Jaroslavom Janusom. Tento rok bol Pánik jediným Slovákom v kádri šampióna, no za to veľmi dôležitou postavou. Bodoval vo všetkých piatich finálových dueloch a pripísal si štyri góly. Počas celého play-off nazbieral jedenásť kanadských bodov.

Spomenutú prvú radosť do nášho hokejového prostredia vniesol Jakub Demek, ktorý pôsobí v zámorí prvý rok. Pobral sa tam po sezóne 2020/21, v ktorej odohral dvanásť seniorských zápasov za HC Košice. Jeho Edmonton šiel do play-off ako druhý najsilnejší tím Východnej konferencie a vyraďovacie boje zvládol dvakrát výsledkom 4:0, raz 4:1 a finále rozhodol šiestym zápasom. V 19 zápasoch play-off nazbieral sedemnásť kanadských bodov. Na Demeka má v NHL práva Vegas, ktorí ho vydraftovali minulý rok zo 128. miesta.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora