Program
Hokej - 22.06.2022 20:14

Finálový gól strelil už za štyri kluby. Perry je talizmanom len sčasti

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Veľmi špecifický kariérny míľnik dosiahol v treťom finálovom zápase bojov o Stanley Cup kanadský útočník Corey Perry. V závere druhej tretiny pečatil skóre proti Coloradu na konečných 6:2 pre Tampu Bay, ktorá tým dokázala znížiť stav série na 1-2. Lightning tak rozšírili jeho zoznam mužstiev NHL, za ktoré skóroval, na štyri. To samo o sebe až také zaujímavé nie je, no s každým zo svojich zamestnávateľov hral finále play-off a v ňom strelil gól. Postupne sa mu to podarilo s Anaheimom, Montrealom, Dallasom a Tampou. To pred ním ešte žiaden hráč v najlepšej lige sveta nedokázal.

Relatívnym unikátom bol už len fakt, že Perry hrá finále tretí rok po sebe, a to vo farbách troch rôznych tímov. V tomto smere mal jeho čin len jediného spoludržiteľa - Mariána Hossu. Akokoľvek to môže znieť, že 37-ročný krídelník je hokejovým talizmanom, nie je to úplne pravda. Vo dvoch predošlých účastiach bol na strane zdolaného mužstva. V play-off 2020 si vylámal zuby v Dallase, aby následne vo farbách Montrealu podľahol opäť Tampe, kam prestúpil. Ani do tretice to s jeho vyhliadkami nevyzeralo ideálne, keďže Avalanche úvodné dve merania síl vyhrali 4:3 a 7:0.

Perry doma už jeden Stanleyho pohár má. Je z roku 2007, kedy v play-off nazbieral veľmi slušných pätnásť bodov a Anaheim Ducks vyhral vo finále nad Ottawou 4:1 na zápasy. V každej zo spomenutých sérií dokázal streliť aspoň jeden gól. Celkovo má pritom veľmi dobré finálové štatistiky. Po treťom tohtoročnom dueli platilo, že si zahral v NHL finálový duel 16krát a má z toho sumárnu bilanciu 6+4.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora