Hokej - 21.06.2022 17:06

Hokejová pohárová Európa sa tento rok bude hrať aj v Nitre

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Výborná hokejová správa priletela spod Zobora. Slovan Bratislava, ako účastník Champions Hockey League, nebude jediným extraligovým klubom, ktorý bude slovenský hokej v sezóne 2022/23 reprezentovať na medzinárodnom fóre. O stupienok nižšie pod CHL stojí Kontinentálny pohár. V ňom sa konfrontujú tímy z Dánska, Bieloruska, Veľkej Británie, Poľska, Lotyšska či Francúzska a v budúcoročnej edícii súťaže si medzi nimi zahrá HK Nitra.

Ide o turnaj pod hlavičkou IIHF, ktorého premiérová sezóna bola odohraná v ročníku 1997/98 a vyhrali ju Košice. Okrem nich sa z prvenstva na Continental Cupe v minulosti tešil aj Zvolen, Slovan a Martin. Z veľkoklubov turnaj opanoval napríklad Jokerit Helsinki, AK Bars Kazaň, Red Bull Salzburg alebo Ambrí-Piotta. V sezóne 2021/22 sa na tejto scéne predstavil HK Poprad, ktorého účinkovanie skončilo už v skupinovej fáze. Nitrania, aktuálne druhý najlepší klub na Slovensku, dostali ponuku od IIHF zahrať si 25. ročník a využili ju.

Chýry o výbornej atmosfére počas domácich zápasov sa dostali aj za naše hranice a Nitra aréna bude dejiskom jednej z dvoch semifinálových skupín. Medzi 18. a 20. novembrom Nitru preverí Sokol Kyjev, Unia Osvienčim a kvalifikant z druhej predkolovej časti. Tým môže byť napríklad taliansky celok Asiago Hockey alebo slovinské Jesenice. Dvaja najlepší z tejto skupiny postúpia do finálovej skupiny, ktorej dejisko je zatiaľ otvorené.

"Mali sme o to veľký záujem a sme radi, že môžeme byť organizátorom semifinálovej skupiny. Ako aktuálny slovenský vicemajster sme dostali túto ponuku a rozhodli sme sa ju využiť. Samozrejme, naším cieľom nebude len zúčastnenie sa tohto poháru, ale aj jeho celkové víťazstvo. Už teraz môžem prezradiť, že v prípade novembrového postupu sa budeme uchádzať aj o usporiadanie finálového turnaja. Po zisku Vyšehradského pohára a výhre v domácom pohári by sme radi do našej zbierky úspechov pridali aj zisk Kontinentálneho pohára," povedal pre klubový web manažér Tomáš Chrenko.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: HK Nitra