Program
Hokej - 21.06.2022 12:25

MS v hokejbale 2022: Huberdeau posilní Kanadu

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport, HokejbalPlanet

Viaceré zámorské médiá píšu o tom, že kanadský hokejový útočník Floridy Panthers, Jonathan Huberdeau, posilní národný tím "javorových listov" na hokejbalových MS 2022. Jeho jedinou podmienkou má byť to, že ak pocíti voči sebe nedovolené zákroky hraničiace so zranením, sám z turnaja odstúpi. Informáciu o jeho príchode potvrdila na sociálnej sieti aj editorka pracujúca v najlepšej hokejovej lige sveta, Jackie Spiegel. 

Zdroj: Jackie Spiegel/ Twitter


Huberdeau nazbieral v tejto sezóne v drese Floridy až 115 kanadských bodov za 30 gólov a 85 asistencií. V tabuľke produktivity mu patrilo 3. miesto. Jeho Panthers síce ovládli Východnú konferenciu po základnej časti, no v playoff vypadli v štvrťfinále s aktuálnym finalistom, Tampou Bay Lightning, hladko 4:0 na zápasy. 

Zdroj: nhl.com


K príchodu kanadskej hokejovej hviezdy na hokejbalové MS sa vyjadril aj tréner slovenskej hokejbalovej reprezentácie, Mojmír Hojer: "Je to výborná správa pre hokejbal, ktorý sa týmto ešte viac spopularizuje. Som zvedavý, ako sa s tým Huberdeau popasuje, či mu to pôjde tak dobre ako na ľade." (Zdroj: HokejbalPlanet)​

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora