Program
Hokej - 12.06.2022 09:44

Boj o Stanley Cup vrcholí, Colorado spoznalo svojho súpera

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Slávny Stanley Cup už čoskoro spozná meno svojho majiteľa. Vo finále playoff sa stretnú Colorado Avalanche proti Tampe Bay Lightning.

Zdroj: tsn


Prvý finalista, Colorado Avalanche, si niekoľko dní počkal na meno svojho súpera. Bolo to preto, pretože "lavíny" postúpili cez Edmonton Oilers v najkratšom možno čase, teda 4:0 na sériu. Za úspechom Avalanche stál najmä skvelý český brankár, Pavel Francouz, ktorý si niekoľkokrát od fanúšikov vyslúžil "standing ovation" s pokrikom "Frankie". Colorado ovládlo Západnú konferenciu ako v základnej časti, tak aj v playoff. 

Zdroj: Colorado Avalanche/ Instagram


Druhý finalista vzišiel len z dnešného nočného zápasu medzi Tampou Bay Lightning a New Yorkom Rangers. No a Tampa Bay si zahrá po tretíkrát o titul v rade. Stalo sa tak po domácom víťazstve 2:1 a celkovo na sériu 4:2. O všetkom rozhodol dvojgólový kapitán "bleskov", Steven Stamkos. O tretí titul v rade si tiež zahrá slovenský obranca v službách Lightning, Erik Černák. Tomu sa zároveň podarilo vyrovnať rekord Mariána Hossu, ktorý bol tiež v troch finálových sériách za sebou.

Zdroj: Tampa Bay Lightning/ Instagram


Finále odštartuje 16.6. 2022 o 02:00h SEČ. Výhodu domáceho prostredia bude mať najskôr Colorado.

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora