Program
Hokej - 29.05.2022 22:57

Česi prevalcovali USA v tretej tretine a majú bronz

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Českí hokejisti okúsili opäť po desiatich rokoch, ako chutí medaila z Majstrovstiev sveta. V dnešnom zápase o tretie miesto zdolali Spojené štáty americké 8:4 a získali bronz. Po prvej tretine boli však na koni Američania, ktorí ju vyhrali 1:3. Čechom sa v druhej tretine podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. Potom to prišlo. Tretia tretina a doslova český uragán. Česi vyhrali tretiu tretinu 6:1 a na strely 18:7. Hattrickom alebo tromi gólmi sa blysla najväčšia hviezda českého národného týmu, David Pastrňák. Dva góly pridal David Kampf a tri asistencie Tomáš Hertl. 

Zdroj: Narodni tym/ Instagram


Roman Červenka zaznamenal gól a asistenciu a so 17 bodmi sa stal najproduktívnejším hráčom celých MS. V 36 rokoch naviazal na svoju úspešnú aktuálnu sezónu, keď sa stal s 63 bodmi najproduktívnejším hráčom Rapperswillu a zároveň celej švajčiarskej National League.

Zdroj: Narodni tym/ Instagram


Veľký podiel na triumfe má aj nový tréner českej reprezentácie, Kari Jalonen. Ten je na lavičke len dva mesiace a už prinavrátil Čechom chuť medaily. Jalonen zažil pri odovzdávaní medailí aj jeden skvelý moment od fanúšikov v Tampere Deck Arene, keď ho vytlieskala celá hala.

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora