Program
Hokej - 26.05.2022 13:13

Štvrťfinálový program MS v hokeji

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Už dnes sa na MS v hokeji vo Fínsku rozhodne o tom, ktoré tímy si zahrajú o medaile. Na programe je totiž štvrťfinále. Časy zostávajú rovnaké, hrá sa o 15:20, respektíve o 19:20 (obrázky sú prispôsobené fínskemu času, kde je čas o hodinu dopredu).

Zdroj: iihf


O 15:20 sa začne dvojzápas, Nemecko vs. Česko, Švédsko vs. Kanada. Nemci možno až prekvapivo bojovali do posledného zápasu o prvé miesto, napokon však so Švajčiarmi prehrali a skončili druhí so 16 bodmi. To Česi, naopak, v poslednom zápase proti Fínsku možno trochu taktizovali a prehrali s ním, aby sa vyhli Kanade. Významnú úlohu v tíme zohráva Dávid Pastrňák, ktorý po svojom príchode z Bostonu Bruins stihol zaznamenať za štyri zápasy 5 kanadských bodov (3 góly a 2 asistencie). Doposiaľ príliš nepresvedčivú Kanadu čaká zaujímavý zápas so Švédskom, za ktoré sa už rozstrieľala ich posila z NHL, William Nylander, 2 zápasy, 2 góly a 2 asistencie. 
O 19:20 nastúpi jediný nezdolaný tím tohtoročných majstrovstiev, Švajčiarsko, proti štvrtému zo skupiny B, Spojeným štátom americkým. Švajčiari disponujú aj najproduktívnejším hráčom MS, 12-bodovým Denisom Malginom. Asi každý už čaká na zápas domáceho Fínska proti Slovensku. Fínsko obhajuje titul, my môžeme príjemne prekvapiť. 

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora