Program
Hokej - 25.05.2022 16:47

Slovan opäť v náročnej skupine, Třinec dostal skupinu smrti

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Novodobá Champions Hockey League píše svoju históriu od sezóny 2014/15 a hoci jej mnohí nedávali veľkú životnosť, chystá sa na svoju deviatu sezónu a zúčastní sa jej 32 mužstiev. Figuruje medzi nimi aj slovenský zástupca, úradujúci šampión. Ten v minulej sezóne vôbec nepredviedol optimálne výkony. V šiestich dueloch nezískal jediný bod a šlo tak o najslabšie vystúpenie slovenského mužstva. HC Slovan Bratislava tak má čo naprávať a v stredu popoludní spoznal svojich súperov. Vo švajčiarsko-nemecko-fínskej skupine sa stretne s Rappersvillom, Red Bullom Mníchov a Tapparou Tampere.

Najsilnejším tímom "bratislavskej" skupiny C bude bez pochýb fínska Tappara, ktorá si v uplynulej sezóne CHL zahrala vo finále a tento rok sa stala šampiónom Liigy. Aj preto bola súčasťou najvyššieho výkonnostného koša, zatiaľ čo HC Slovan šiel zo štvrtého. Slovenská extraliga je totiž až na dvanástom mieste spomedzi štrnástich súťaží, ktoré a v minulosti predviedli na tomto fóre. Pod nami je už len Bielorusko, ktoré naposledy chýbalo a Ukrajina, ktorá má za sebou premiéru v súťaži. Renking sa pritom vyhodnocuje z najaktuálnejších štyroch sezón. Piaty tím švajčiarskej ligy Rappersvill si odbije premiéru v CHL a mníchovskí "býci" sú strieborným mužstvom nemeckej ligy a semifinalistom LM z minulej sezóny.

Trojnásobné zastúpenie má Česká republika. Majstrovskí Oceláři Třinec figurovali pred žrebom v prvom výkonnostnom koši a budú súčasťou skupiny smrti popri Skelleftei, Davose a Belfaste. Hradec Králové bol prižrebovaný do partie s Eisbären Berlín, Frölundou a Grenoblom. Sparta Praha, figurujúca až v treťom koši, nastúpi v konkurencii Lulei, Jukuritu a Aalborgu. Obhajcom titulu je švédske Rögle, ktoré by vážnejší problém s postupom do play-off mať nemalo. Popri Zürichu mu bude konkurovať maďarský Féhervár a poľské Katowice.