Program
Hokej - 13.05.2022 19:35

SVK 4:2 FRA, takto hodnotia zápas samotní hráči + góly našich

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport, Šport.sk

Slovensko 4:2 Francúzsko
Slovensko vyhralo vo svojom úvodnom zápase na Majstrovstvách sveta v hokeji 2022 vo Fínsku. Našim súperom boli húževnatí Francúzi s jednou posilou zo zámoria, Alexandrem Texierom. Dvojgólový náskok sme síce v druhej tretine stratili, no napokon všetko vyšlo v náš prospech, keď Takáč a svojím druhým gólom Regenda rozhodli o trojbodovom zisku pre Slovensko. 

Pavol Regenda, 1:0 - „Myslím si, že v I. tretine sme začali dobre, ale potom nám akoby trošku došli sily a spravili sme niekoľko chýb, po ktorých súper vyrovnal. Ako dobrý tím sme si to zobrali naspäť. Dali sme gól a myslím si, že zápas sme vyhrali zaslúžene. V II. tretine sme nehrali jednoducho, neposúvali sme si puky. Cez modrú čiaru sme prechádzali zložitejšie, Francúzi sa dostali do prečíslenia, dokonca mali aj dva nájazdy. Boli to chyby, ktorých sa musíme vyvarovať a do ďalšieho zápasu to zlepšiť. Som rád, že hrám v útoku s Jurajom Slafkovským a Milošom Romanom. Aj predtým som dúfal, že ak sa dostaneme na MS, tak budeme hrať spolu. Myslím si, že aj tréneri vidia, že nám to spolu ide. Každý má nejakú úlohu. Juro je strelec a my sme robotníci. Myslím si, že nám to ide spolu dobre. Dúfam, že nám to takto pôjde aj naďalej a budeme to ťahať aj my.”

Tomáš Tatar, 2:0 - ”Do zápasu nikto nešiel s tým, že to bude ľahké. Už v Žiline som hovoril, že Francúzi sú veľmi dobrí korčuliari, hrali dosť fyzicky. Myslím si, že štruktúrou a systémom hrajú veľmi dobre, takže sme vedeli, čo nás čaká. Vďaka Bohu za to, že zápas išiel podľa našich predstáv. Viedli sme, síce sme o náskok prišli, ale myslím si, že sme si stále držali tlak a nakoniec zvíťazili. Ale nemalo by sa nám to stavať, pretože góly padli do maličkých chybách, ktoré by sa nemali stavať. Ako som povedal, sme šťastní, že sme vyhrali a máme dobrý vstup do turnaja. Určite to bol veľmi náročný zápas. Nie je to ľahké, pretože všetci súperi hrajú dobre a nie je sranda dupať do toho 60 minút. Väčšina z nás už dostávala aj kŕče. Myslím si, že môj gól z presilovej hry nás napokol. Rozdiel v skóre už bol o dva góly, takže nás to určite trochu upokojilo. Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Prvé body sú naše, sme spokojní

Samuel Takáč, 3:2 - "Víťazstvo v prvom zápase je vždy dôležité. Máme sa od čoho odraziť. Dnes bolo menšie klzisko než v nedávnom vzájomnom zápase v Žiline. Bolo to o súbojoch, v tomto sa Francúzi zlepšili."  

Pavol Regenda, 4:2 

 (Zdroj rozhovorov: Šport.sk)
(Zdroj videa: IIHF Worlds 2022, Youtube)

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora