Program
Hokej - 13.05.2022 12:51

Bratislava Capitals obnovuje činnosť. Pokračujú tam, kde skončili

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Hokejový klub Bratislava Capitals od sezóny 2022/23 obnovuje svoju činnosť a bude opäť súčasťou nadnárodnej Ice Hockey League. Práve tam tím z nášho hlavného mesta pôsobil do novembra minulého roka, kedy pod tlakom tragickej smrti Borisa Sádeckého a Dušana Pašeka mladšieho sezónu predčasne ukončil. Stalo sa tak po odobrení vedenia súťaže a Capitals avizovali, že pravdepodobne nepôjde o ich definitívny koniec. Pod heslom "Show must go on" sa teraz v rakúsko-maďarsko-taliansko-slovinskej konkurencii vracajú na scénu. Športovým riaditeľom klubu bude Peter Draisaitl, ktorý v minulosti pôsobil ako tréner tímu a čoskoro bude predstavený aj hlavný kouč, pod ktorého drobnohľadom sa začne formovať káder.

Kostru tímu by mali tvoriť Slováci, ktorí budú vhodne doplnení legionármi. Tak si pamätáme aj minuloročných Capitals, kde domácich hokejistov dopĺňal Tor Immo, Marc-Olivier Roy, Luc Snuggerud či Jamie Arniel. Všetci si po rozpade klubu našli nové pôsobisko, pričom poslední dvaja spomenutí ročník dohrávali na Slovensku. „Sme veľmi radi, že klub sa po niekoľkomesačnej pauze vracia na hokejovú mapu. Nedávne obdobie bolo pre mnohých z nás veľmi náročné, no o to viac sa tešíme na výzvy, ktoré pred nami stoja. Klub Bratislava Capitals je mladý, ambície mu však nechýbajú. Verím, že v novej sezóne ICE Hockey League ich potvrdíme,“ skonštatoval prezident klubu Ivo Ďurkovič.

Ambície sú zatiaľ deklarované ako chuť reprezentovať Slovensko v zahraničí, nakoľko by opäť malo ísť o naše jediné mužstvo mimo hierarchie domácich súťaží. V Bratislave hodlajú byť atraktívnou alternatívou ku staršiemu Slovanu, lákať divákov na tribúny a ponúkať peknú hokejovo ladenú šou. Vo svojej nováčikovskej sezóne v IHL obsadili Capitals konečné siedme miesto a boli predpovedanou "šťukou" súťaže. V nasledujúcom ročníku stihli odohrať už len štrnásť zápasov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora