Program
Hokej - 09.05.2022 23:15

MS v hokeji 2022: Záverečná nominácia a kompletný zápasový program Slovákov

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

MS v hokeji 2022- Slovenskí reprezentanti odštartujú svoju púť na hokejových Majstrovstvách sveta 2022 symbolicky, "piatok trinásteho". MS už po deviatykrát hostí Fínsko. Hrať sa bude v dvoch mestách, hlavné mesto, Helsinki, ponúkne štadión Helsinki Ice Hall a tretie najväčšie fínske mesto, Tampere, zasa Nokia Arenu. MS sa konajú v dátumovom rozmedzí od 13. mája do 29. mája. Obhajcami titulu sú hokejisti Kanady. Turnaja sa zúčastní 16 krajín, ktoré sú po osem rozdelené do dvoch skupín, A a B. Slováci sú v skupine A, kde si postupne zmerajú sily s Francúzskom, Nemeckom, Kanadou, Švajčiarskom, Kazachstanom, Talianskom a Dánskom. Základnú skupinu odohráme v Helsinkách s hracími časmi o 15:20, respektíve o 19:20

PROGRAM, SVK:

Záverečná ​NOMINÁCIA, SVK, pod vedením trénera Craiga Ramseyho:

​V zostave nechýbajú skúsenejší hráči, ale aj mladí, ktorí budú naberať dôležité skúsenosti. V ére samostatnosti však na tento šampionát posielame historicky najmladší tím, ktorého vekový priemer je 24,44 rokov.

Slovákov môže za dobrým výsledkom hnať aj nedávny úspech zo Zimných olympijských hier v Pekingu 2022, kde hokejisti vybojovali pamätné bronzové medaily. 

V mene celej redakcie JOJ ŠPORT držíme slovenským reprezentantom palce! 


(Zdroj: foto- HockeySlovakia.sk, Flashscore.sk)
(Zdroj: video- Slovak Hockey, Youtube)

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora