Program
Hokej - 18.04.2022 13:23

Feneš po úspešných MS U18: „Vynikajúca reklama pre slovenský hokej, je to úžasná partia mladých ľudí"

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Slovenskí hokejisti do 18 rokov zažili úspešné MS U18-1A divízie v Piešťanoch a bez straty bodu sa prebojovali do elitnej kategórie. Pochvaly sa na mladíkov hrnú z každej strany, samotní hráči na čele s trénerom Ivanom Fenešom neskrývajú explóziu radosti. Pozrite si ešte raz bezchybnú jazdu Slovákov prostredníctvom JOJ Šport a ich vyjadrenia po šampionáte. 

Japonsko U18 2:8 Slovensko U18

Ondrej Molnár„Postup medzi elitu nás teší. Sú to obrovské emócie. Bolo to pre nás náročné aj po psychickej stránke. Hrali sme doma, čakalo sa od nás víťazstvo." 

Slovensko U18 5:2 Nórsko U18

Alex Čiernik„Je to neuveriteľný pocit, niečo také som ešte nezažil. Všetci fanúšikovia nás povzbudzovali a kričali, bolo to úžasné." 

Slovensko U18 6:3 Francúzsko U18

Dalibor Dvorský„Tento turnaj nám vyšiel. Verím, že v tom budeme pokračovať aj na ďalších šampionátoch či zápasoch. Nebolo to vôbec ľahké, každý zápas sme bojovali naplno a sme naozaj veľmi radi, že sme vyhrali všetkých päť stretnutí. Je skvelé, že sme postúpili. Pre Slovensko je to veľká vec.” 

Dánsko U18 1:3 Slovensko U18

​Ivan Feneš, tréner: „Pred turnajom sme si predsavzali päť výhier a nesmierne ma teší, že to neboli len slová do vetra a splnili sme to. Sami vidíte, že je to úžasná partia mladých ľudí. Turnaj bol pre nás extrémne náročný a teší ma, že to chalani takto zvládli. Keby to boli majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní, tak umelecký dojem by asi nebol veľmi pekný, ale toto boli majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a my sme vyhrali päť zápasov. Niekoľkokrát sme naplnili hľadisko v Piešťanoch. Bol to skvelý zážitok pre chlapcov a vynikajúca reklama pre slovenský hokej. Toto je cesta, ktorou sa musíme uberať. Máme skvelých mladých hokejistov. Keď dostanú priestor a dôveru, tak sú ochotní vrátiť to naspäť skvelými výkonmi. Teší ma to, je to veľká budúcnosť slovenského hokeja. Sú to pre nich obrovské skúsenosti." 

Slovensko U18 5:3 Kazachstan


(Šport.sk, HockeySlovakia)

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora