Program
Hokej - 25.02.2022 12:16

Zápas číslo 1652 pre Zdena Cháru v NHL!

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: NHL.com, JOJ Šport

Nový rekord- Slovenský obranca v službách New York Islanders, Zdeno Chára, nastúpil v nočnom zápase proti San Jose už na svoj 1652. zápas v NHL, čím sa osamostatnil v tabuľke obrancov v počte odohraných zápasov v najprestížnejšej hokejovej lige sveta. Doteraz túto štatistiku viedol Chris Chelios. 

Zdroj: NYIslanders/ instagram

"Big Z", ako je v NHL prezývaný Zdeno Chára, bol draftovaný v roku 1996, keď si ho z 56.miesta vybral práve New York Islanders. Chára v ňom odohral celkovo 275 zápasov. Medzitým však nastúpil aj v drese Ottawy, kde odohral 299 zápasov, vo Washingtone 55 zápasov, no najväčšiu časť svojej hokejovej kariéry strávil v Bostone Bruins, s počtom zápasov 1023 a jedným Stanley Cupom na konte. V roku 2009 získal aj James Norris Memorial Trophy, čo je cena udeľovaná najlepšiemu obrancovi v danej sezóne.  

Zdeno Chára si preberá cenu pre najlepšieho obrancu NHL
Zdroj: BostonBruins/ instagram


Zdeno Chára patrí k veľmi rešpektovaným obrancom celej ligy a keď je treba, nebojí sa zhodiť rukavice. K podobnej situácii došlo aj v nočnom zápase proti "Žralokom", keď sa do pästného súboja dostal s podstatne nižším súperom, Jeffrey Truchon-Vielom. Chára sa však okamžite po bitke uistil, či je Jeffrey v poriadku. Islanders ale napokon zápas prehrali 4:3 po nájazdoch, rozhodol Logan Couture. 

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora