Program
Hokej - 22.02.2022 08:22

Juraj Slafkovský sa stáva idolom. Košičania sa už nevedia dočkať jeho návratu domov

redakcia/GP Autor: redakcia/GP | Zdroj: noviny.sk/ TV JOJ

​Juraj Slafkovský je momentálne idolom pre viacerých chlapcov. Juraj na sebe pracoval už od detstva. Jeho vtedajší tréneri si na ňom už vtedy všimli hlavne rýchlosť, výborné korčuľovanie či techniku. "Juraj od malička vynikal, mal som ho v piatom ročníku a bol húževnatý," povedal tréner HC Košice Ľubomír Micák. 

"Keď ho mám porovnať voči ostatným chlapcom, s ktorými hrával, tak určite tie fyzické parametre uňho boli stále ako niečo naviac," uviedol ďalší tréner HC Košice Miroslav Kozárik. Juraj stále patril medzi najlepších, vďaka čomu hrával vždy so staršími spoluhráčmi.

"Bol stále športový typ, vyhľadával súťaženie, bol to chlapec, ktorý mal veľký talent na hokej," povedal Kozárik. Dnes je z Juraja hokejová hviezda a jeho meno chce mať na svojom drese každý fanúšik. "Toto nie je robota len nás, ale všetkých tých, ktorými rukami prešiel," povedal Kozárik. 

Hokejom žila aj súkromná stredná športová škola, ktorú Juraj navštevuje. Napriek tomu, že Juraj má individuálny študijný plán, spolužiaci sa už naňho veľmi tešia a spolu s učiteľmi mu pripravujú aj prekvapenie. "Určite urobíme nejakú show preňho," uviedol riaditeľ školy Pavol Blaško.