Program
Hokej - 18.02.2022 14:59

Premiéru EUHL v našom vysielaní ovládol Trenčín

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Nemá punc amerických univerzitných súťaží, no aj európska hokejová liga EUHL ponúka zaujímavé duely, na jej klziskách sa objavujú pozoruhodné postavy a rodia sa dramatické, divoké aj zaujímavé výsledky. V konkurencii výberov starého kontinentu nechýbajú ani tie slovenské. Tohtosezónne zastúpenie má Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka, banskobystrická Univerzita Mateja Bela, Žilinská univerzita a Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre. Konfrontáciou prvých dvoch a zápasovým štúdiom s Ľubomírom Sekerášom sme vás uviedli do tejto scény a proti úradujúcemu šampiónovi spod Urpína si lepšie počínali Gladiators Trenčín.

Gladiátori na banskobystrickom ľade zvíťazili presvedčivo 5:1, keď opanovali predovšetkým tretiu tretinu. Po pomerne nervóznom zápase s desiatimi udelenými dvojminútovými trestami tak ostal trenčiansky tím na čele tohtosezónneho poradia, keď vyhral všetkých päť svojich zápasov. Slovenské celky v EUHL dopĺňa konkurencia z Česka, Poľska a Rumunska. Všetci hokejisti v tejto lige musia mať do tridsať rokov a byť registrovaní ako denní alebo externí študenti príslušnej vysokej školy.

Bojom o Trofej Ľubomíra Sekeráša sa budeme venovať aj v priamych prenosoch JOJ Šport. Svoju tradíciu píše od sezóny 2013/14, kedy v konkurencii šiestich česko-slovenských tímov triumfovala UK Praha. Študenti z českej metropoly sú zároveň najúspešnejšími v histórii ligy so štyrmi prvenstvami. Dvakrát za z prvej priečky tešila bystrická UMB. Konkurencia sa postupne rozrastala, keď pribúdali zástupcovia ďalších krajín a pre ročník 2018/19 bolo potrebné ligu rozdeliť na divízie. Koronavírus amatérskym súťažiam vôbec neprospel a pod jeho vplyvom bola organizácia celoeurópskej súťaže študentov nerealizovateľná. Od októbra sa však akcia opäť rozbehla a JOJ Šport sa vám prihlási aj s ďalšími duelmi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora