Program
Hokej - 11.02.2022 10:51

Univerzitnými hokejovými kráľmi UK, florbalovými UNIZA

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Časť našej pozornosti sme na začiatku februára venovali aj univerzitnému športu. Po dvoch rokoch sa totiž konala zimná univerziáda, ktorej tohtoročným hostiteľom bola bratislavská Univerzita Komenského a prebrala tak žezlo po Technickej univerzite vo Zvolene. V priamych prenosoch JOJ Šport sme sa venovali netradičnému a divokému dianiu s názvom "headis", ktorý sme si predstavili ako nový a na Slovensku veľmi perspektívny šport. Karate, ľadový hokej a florbal už majú korene zapustené o poznanie hlbšie a zároveň sú pravidelnou súčasťou programu univerziády. Kým hokejisti sa konfrontovali za zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu, deravá loptička lietala po športovej hale v Mlynskej doline.

Hokejový turnaj vyšiel najlepšie hokejistom domácej Univerzity Komenského. Tím z hlavného mesta, reprezentovaný najmä Fakultou telesnej výchovy a športu, tak obhájil minuloročný triumf a v rámci turnaja s meraním síl každého s každým za sebou nechal Univerzitu Mateja Bela, bratislavskú Ekonomickú univerzitu, Univerzitu Konštantína Filozofa aj Žilinskú univerzitu. Banskobystričanom sa do rúk dostalo striebro, zatiaľ čo ekonómovia z hlavného mesta brali bronz. V našom priamom prenose sme sa venovali duelu o konečné druhé miesto EUBA - UMB.

Podobné, hoci len štvorčlenné, obsadenie mala aj florbalová súťaž. Tá máva každoročne iného víťaza a tohtoročný skalp si pripísal tím Žilinskej univerzity. Výber so základom v extraligovom tíme Grasshoppers si postupne poradil s Ekonomickou univerzitou v Bratislave, Univerzitou Komenského aj s košickou Technickou univerzitou a presvedčivo tak dokráčal ku zlatu. Aj v radoch ostatných tímov sa predstavilo viacero hráčov a hráčok, pôsobiacich v najvyššej domácej súťaži. UNIZA vyhrala s plným bodovým ziskom a celkovým súčtom skóre 24:7. Univerzita Komenského brala striebornú medailu, Ekonomická univerzita bronz. Najlepším brankárom na turnaji sa stal Peter Pempek z radov UK, cenu najužitočnejšieho hráča si prebral Andrej Vrábeľ z UNIZA.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: univerziáda