Program
Hokej - 07.02.2022 18:23

Finále hokejového pohára bude mať nečakaného víťaza

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Obnovený Slovenský pohár v hokeji spozná svojho víťaza už v utorok a s ohľadom na odhady a prognózy pred jeho štartom, možno hovoriť o víťazovi prekvapivom. Konfrontovať sa totiž bude extraligový nováčik HC Grotto Prešov s lídrom druhej najvyššej SHL, ktorú reprezentujú Vlci Žilina. Práve tieto celky preukázali počas 21 týždňov trvajúceho zápolenia najviac odhodlania uspieť. Obaja mali miestenku priamo do hlavnej súťaže a vyhli sa tak kvalifikačným bojom v konkurencii druholigových a treťoligových tímov. V základnej skupine následne obaja obsadili prvé miesto a veľmi presvedčivo zvládli aj semifinále proti súperovi, ktorý sa v ligových súťažiach nachádza vyššie.

Kvalitatívny rozdiel by medzi Žilinou a Prešovom nemusel byť až taký výrazný. Považania už druhý rok dominujú Slovenskej hokejovej lige a aj tento ročník naznačuje, že len malý zázrak ich môže pripraviť o extraligovú baráž. V nej by ich zrejme počkali Nové Zámky alebo Liptovský Mikuláš, pričom Šarišania sú oproti tejto dvojici na tom len o čosi lepšie. Bojujú o zaistenie miestenky v osemfinálovom play-off predkole, optimálne z čo najvyššej priečky. Víťaz tohto zápasu si na svoje konto pripíše odmenu 10-tisíc eur. To by bol pre Prešov veľmi príjemný návrat z karantény na prelome januára a februára. Žiline by to zase mohlo podporiť odvážne tohtosezónne ambície.

Žilinský tím na svojej ceste v skupine zdolal Zvolen a Skalicu, aby v následnom semifinále rozstrieľal Košičanov v dvojzápasovom súčte skóre 15:1. Prešov v skupine vyhral nad Košicami, Michalovcami aj Martinom a semifinálové stretnutia postrážil dvomi triumfami trojgólovým rozdielom (4:1 a 3:0). Finále JOJ Slovenského pohára sa odohrá pod záštitou Antidopingovej agentúry SR (SADA), čím chce Slovenský zväz ľadového hokeja otvorene deklarovať odmietanie akýchkoľvek nedovolených a pochybných podporných prostriedkov v športe a angažuje sa za jeho čistotu. Pri tejto príležitosti bolo odprezentované aj "Desatoro prečo nedopovať", ktoré upozorňuje na riziká, negatívne účinky a žiada nahlasovanie takýchto prípadov.

Prenos začína v utorok 8. februára o 17:45. Štúdiom vás prevedie Slávo Jurko s hosťom Martinom Opatovským, komentuje Richard Weinfortner.