Program
Hokej - 06.02.2022 15:41

Zimná univerziáda s 13 disciplínami. Vybrané z nich ponúkame live

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Organizácie Zimnej univerziády 2022 sa tento rok chopila bratislavská Univerzita Komenského a súťažiť sa bude v trinástich rôznych športoch. Vyvrcholenie niektorých súťaží vám pritom ponúkneme aj v našom priamom prenose na JOJ Šport. Väčšina športového sviatku potrvá tri dni medzi 7. až 10. februárom, niekoľko lyžiarskych disciplín sa o slovo prihlási o týždeň neskôr. Na konci toho spoznáme najlepšie individuality či tímy z radov univerzitných študentov. Podmienkou účasti totiž je trvajúce štúdium na slovenskej vysokej škole alebo v maturitnom ročníku strednej školy. Možnosť štartu majú aj zahraniční študenti.

Súťaže budú prebiehať v bedmintone, stolnom tenise, headise, vzpieraní, karate, futsale, crossfite, hokeji, florbale, tanečných športoch, zjazdovom lyžovaní, bežeckom lyžovaní a biatlone. My v našom vysielaní potešíme najmä priaznivcov bojových športov, ľadového hokeja, florbalu a stále pomerne exotického headisu, ktorý sa najmä v rámci západoeurópskych univerzít značne rozmáha a jeho hráčska základňa raketovo narastá. Tempo s elitou drží aj niekoľko Slovákov a Čechov, čiže aj domáci nováčikovia majú šancu konfrontovať sa s elitnými hráčmi starého kontinentu.

Kým headis na univerziáde tento rok debutuje, hokej, karate aj florbal majú dlhšiu tradíciu. Na ružinovskom zimnom štadióne bude zlato obhajovať Univerzita Komenského v Bratislave pred druhou bratislavskou Ekonomickou univerzitou a treťou Žilinskou univerzitou. Florbalové prvenstvo v roku 2018 vybojovala Technická univerzita v Košiciach, ktorá má zastúpenie aj v najvyššej domácej súťaži mužov. Karatistická súťaž bola rozdelená do dvanástich váhových kategórií a podobne rôznorodé boje možno očakávať aj tento rok v priestoroch Akadémie policajného zboru.