Program
Hokej - 17.01.2022 14:04

Klan Bondrovcov sa v extralige rozrástol. Poprad získal Nicholasa

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Slovenské extraligové klziská doplnil ďalší hokejista z rodiny Bondrovcov, ktorého do svojich radov získal HK Poprad. Nicholas Bondra je synom göteborského strelca zlatého gólu a doteraz pôsobil výlučne na americkom kontinente. Zahral si mládežníčku USPHL, pôsobil v juniorskom tíme zo štruktúr Buffala Sabres a ostatné štyri roky hrával v slávnej univerzitnej NCAA. Počas druhého januárového týždňa sa stal najnovšou akvizíciou popradských "kamzíkov" a v nedeľu stihol v ich radoch absolvovať premiéru. Proti Zvolenu bol písaný ako trinásty útočník a vysokú prehru 2:7 neodvrátil.

Ide o 25-ročného útočníka, brata Dávida Bondru. Ten je pre našinca o čosi známejším menom, za sebou má tri extraligové sezóny, okúsil aj Kontinentálnu hokejovú ligu a zahral si na dvoch majstrovstvách sveta. Nicholas dostal v popradských farbách skúšobný kontrakt, po ktorom sa rozhodne o jeho pokračovaní. "Som vďačný za túto príležitosť. Budem sa snažiť zúročiť dôveru od HK Poprad a vybojovať si stabilné miesto v zostave. Počas nedávnych rokov som mal možnosť v lete trénovať s hráčmi z A-mužstva. Prostredie dobre poznám a verím, že sa dokážem dostať do zostavy," poprial si v rozhovore s novinármi.

Hoci je rodákom z amerického Marylandu, má aj slovenské občianstvo a neohrozí tak legionársky limit v popradskom kádri, ktorý len nedávno doplnil Jamie Arniel z Bratislavy Capitals. "Pre obe strany je to výhodná situácia. Je iba na ňom, ako sa prejaví a využije svoju šancu. Ja verím, že sa dokáže presadiť a pomôcť nám. Musíme mať širší káder, pretože určite budú aj výpadky pre choroby," citujú médiá riaditeľa HK Poprad Ľudovíta Jurínyiho, ktorý hľadí na blížiace sa play-off. Pred ním však Podtatranci musia absolvovať ešte 21 zápasov.