Program
Hokej - 12.01.2022 12:46

Columbusu ušiel hráč. Komplikácie zatiaľ vyriešil jeho suspendáciou

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Švajčiarsky hokejista Grégory Hofmann očakával narodenie potomka a preto požiadal svojho zamestnávateľa pre krátkodobé uvoľnenie. Columbus Blue Jackets mu vyhovel, no keď 29-ročný krídelník odletel do vlasti, informoval, že sa z osobných dôvodov už naspäť nevráti. Záhadné a kuriózne okolnosti viedli k jeho suspendovaniu a vedenie "Modrokabátnikov" neskrýva sklamanie. Podľa niektorých zdrojov by mal v kariére pokračovať ako hráč EV Zug, odkiaľ sa počas leta pobral do Ohia. Takýto transfer však je problémový. Suspendácia z NHL platí aj vo väčšine európskych líg a nájsť by musel takú, ktorá podobnú dohodu so Severnom Amerikou podpísanú nemá.

"Sme sklamaní, no nemáme inú možnosť, ako ho suspendovať," povedal stroho a vecne médiám Jarmo Kekäläinen, ktorý je generálnym manažérom Blue Jackets. Kontrakt s hokejistom nateraz nebol rozviazaný, avšak nebude poberať žiaden plat až do konca trestu a zároveň má zákaz hrať vo väčšine profesionálnych líg. Len v júni sa pritom za veľkej pozornosti dočkal premiérovej zmluvy v National Hockey League a celú dovtedajšiu kariéru trávil vo Švajčiarsku. V zámorí sa s ním pritom počíta od draftu 2011, kedy po ňom siahla zo 103. miesta Carolina Hurricanes. So Svenom Bärtschim bol len jedným z dvoch vydraftovaných Švajčiarov.

Počas sezóny 2021/22 už fungoval v Columbuse s kontraktom na 900-tisíc dolárov, debutoval v októbri proti Arizone a o dva dni neskôr už zaznamenal svoju prvú asistenciu. Na konte má 24 odohraných duelov s bilanciou 2+5, pričom nastupoval primárne v tretej alebo štvrtej formácii. V najaktuálnejších dueloch však jeho icetime vzrastal a objavoval sa v hierarchii útočníkov o čosi vyššie. O to väčším prekvapením je, že od tímu náhle ušiel, a to bez akéhokoľvek rozlúčenia sa.