Program
Hokej - 03.01.2022 14:46

Montreal zložil nekompletné tri formácie. I tak ho prinútili hrať

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Kým IIHF rezolútne kontumovala zápasy tímom s jedným nakazeným hráčom, NHL praktizuje iný princíp - zaťať zuby a hrať. "Verím, že budeme bojovať celých šesťdesiat minút a odídeme so zdravými hráčmi," povedal krátko pred zápasom s Floridou Panthers montrealský tréner Dominique Ducharme. K dispozícii totiž mal len šestnásť zdravých korčuliarov a k tomu dvoch gólmanov. Pre duel s najsilnejším tímom ligy na domácom ľade tak mohol sotva zložiť tri formácie, čo v konkurencii tímov najlepšej ligy sveta prakticky nedáva nádej na víťazstvo.

Panthers rýchlo pochopili, že súpera môžu uštvať a na začiatku duelu inkasoval tvrdý hit Cedric Paquette, ktorý ho vyradil na niekoľko striedaní. Michael Pezzetta sa za to pustil do pästného súboja s Radkom Gudasom a jeho tím tak ostal len s deviatimi útočníkmi. S osemnásťčlennou maródkou však montrealský tím dokázal svojmu súperovi, v rámci možností, odolávať a prehral len 2:5. Pre Floridu to pritom bol druhý podobný zápas v priebehu troch dní. V posledný deň starého roka nastúpili proti Tampe s desiatimi chýbajúcimi hráčmi a bolo z toho o poznanie presvedčivejšie víťazstvo 9:3.

Ďalšie zápasy Montrealu, momentálne najslabšieho tímu Východnej konferencie, už boli odložené. O niečo podobné žiadal aj pred svojou floridskou cestou, avšak neúspešne. Tréner Ducharme len veľmi skepticky pred úvodným buly skonštatoval, že liga veľmi dobre vie o situácii v jeho kádri, no rozhodla sa nekonať. Bez akýchkoľvek diskusií a panikárenia na poslednú chvíľu, duel sa jednoducho musel odohrať. Prehra o tri góly pritom pri piatich zdravých obrancoch a jedenástich útočníkoch vyznieva ako uspokojivé skóre.