Program
Hokej - 03.01.2022 12:01

Kustód Vancouveru vďačí fanúšičke Seattlu za záchranu života

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Do celého sveta sa rozšíril nádherný príbeh, ktorého počiatky siahajú ešte do druhej polovice októbra. Vancouver Canucks sa predstavil na ľade Seattlu a jedna z fanúšičiek si všimla na krku kustóda tímu hostí podozrivý fľak okolo znamienka. Keďže mala lukratívne miesto v jeho tesnej blízkosti, upozornila Briana Hamiltona, že zrejme ide o zhubný nádor a mal by to riešiť. Ten situáciu nepodcenil a navštívil lekára, ktorý dal intuícii fanúšičky Seattlu za pravdu. Včasným zásahom bolo znamienko vyoperované skôr ako sa rakovinové bunky stihli rozšíriť do tela a pozornosť fanúšičky Nadie chcel člen realizačného tímu Canucks oceniť.

Keď túto nedeľu meral vancouverský tím cestu do Climate Pledge Areny opäť, požiadal priaznivcov o pomoc pri vypátraní tejto fanúšičky. "Musím ju nájsť, pretože mi zachránila život," napísal na svojom Twitteri a úsilie viedlo k úspešnému koncu. Približne hodinu a pol pred úvodným buly sa dvojica stretla, čo Kraken odvysielali tesne pred začiatkom aj na kocke nad ľadovou plochou. Hrdinka Nadia Popoviciová si vyslúžila veľký aplauz publika a oba zainteresované kluby ju ocenili štipendiom na štúdium v hodnote 10-tisíc dolárov. V jej plánoch je štúdium na zdravotníckej škole, vďaka čomu sa môže stať podobným strážnym anjelom viacerých ľudí.

V spomenutom októbrovom zápase si Hamilton všimol, že dievča k nemu gestikuluje a cez smartfón mu sprostredkovala hrozivú správu o tom, že jeho znamienko je zhubným nádorom a má ísť k lekárovi. "V tom okamihu som sa cítil divne. Dosť ma tento odkaz rozhodil. A keď to lekári potvrdili, tak mi bolo nanič, pretože som tej žene nevenoval dostatok pozornosti," spomenul si na moment, ktorý v prvom momente mohol vyzerať ako veľmi nevhodný trashtalk.

"Doktori mi povedali, že rakovinové bunky boli zatiaľ iba vo vrchnej časti pokožky a neprenikli do ďalších vrstiev. O niekoľko rokov to však mohlo byť inak a ja som tu už nemusel byť," dodal chlapík, ktorý pracuje pre Vancouver viac ako 20 rokov. "Skutočnosť, že som sa mu mohla pozrieť do očí a počuť priamo od neho, čo sa stalo, bola úžasná. Keď si predstavím, ako sa asi musel cítiť, muselo to byť divné. Bol v práci a niekto sa na neho pozrel a povedal mu, aby šiel k doktorovi. Niečo také nechce nik počuť. Možnosť hovoriť s ním aj jeho rodinou ma dojala," opísala fanúšička stretnutie.