Program
Hokej - 31.12.2021 13:22

Bejzbalisti bokom! Štadión v Minneapolise obsadil Winter Classic

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Covid-necovid, zámorská NHL sa aj tento rok odhodlala zorganizovať zápas pod holým nebom, ktorý má tradične neopakovateľnú a mimoriadne špecifickú atmosféru. Jeho aktérmi v americkom Minneapolise sú tímy Minnesoty Wild a St. Louis Blues a ich dejiskom je 39-tisícový bejzbalový stánok Target Field. Domáce zápasy na ňom hráva Minnesota Twins, no tá nateraz ide bokom a svoje priestory prenechá hokejistom. Štadión sa nachádza v historickom centre mesta a ide tak o diametrálne odlišnú scenériu, akú ponúklo minuloročné okolie jazera Tahoe s prekrásnym rezortom v prírode ďaleko od rušného sveta.

Pre ligu ide o 36. zápas podobného typu, pričom prvé "open air" stretnutie sa hralo už v 50. rokoch a šlo o exhibíciu medzi Detroitom Red Wings a domácim tímom Marquette Prison Pirates. Nie všetky boli pod značkou novoročného Winter Classic a šlo aj o kanadskú obdobu Heritage Classic, Stadium Series či oslavu súťažnej storočnice. Ihrisko v Minneapolise pred siedmimi rokmi hostilo zápas hviezd bejzbalovej MLB, hokej je však predsa o niečom inom. Plány na tento event boli už minulý rok, no vtedy pre koronavírus liga radšej od ambicióznych plánov ustúpila. Areál zaplnilo až osem ľadových plôch, ktoré odkazujú na tradíciu miestnych jazier.

Target Field by už o mesiac mal odovzdať pomyselnú štafetu Nashvillu, kde budú hokejovú elitu vítať na štadióne klubu amerického futbalu Titans. Téma amerického futbalu bude zachovaná aj v marci, keďže to by sa mužstvá mali konfrontovať v kanadskom Ontariu. V prvom prípade pôjde o zápas medzi Tampou Bay a Nashvillom, v druhom sa bude konfrontovať Toronto s Buffalom.