Program
Hádzaná - 14.05.2022 14:44

Strhujúci záver hádzanárskej ligy v podobe východniarskeho derby

Adrián Tóthezere Autor: Adrián Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport

Už dnes štartuje finále playoff v našej najvyššej mužskej hádzanárskej lige. Nebude to obyčajné finále, ale rovno východniarske derby, Tatran Prešov vs. HK Košice. Takéto finále uvidíme opäť po jedenástich rokoch. Favoritom v tejto sérii sú Prešovčania ako vôbec najúspešnejší hádzanársky klub na Slovensku, ktorí sa budú usilovať o svoj titul číslo 17.

Zdroj: HK Košice


Radoslav Antl, tréner tímu Tatran Prešov: „Verím, že sme pripravení dobre, aj keď sme opäť nemali dlhšiu dobu nejaký zápas a za päť týždňov sme odohrali len tri zápasy s Hlohovcom. Dúfam, že sa to neprejaví ako proti tomuto súperovi. Ale trénujeme poctivo. Chlapci sú pripravení, odhodlaní. Rozhodne sa na ihrisku. Keď som hral za Košice Prešov nikdy nebol príjemný súper. Hralo sa ešte v starej hale. A to boli stále boje na ostrie noža, mastilo sa to tam. Hádzaná je teraz trochu iná, rýchlejšia a dynamickejšia, ale to bolo východniarske derby. Nikto nikomu nič neodpustil. A tak si myslím, že tomu bude aj teraz. Košice majú naozaj skúsené mužstvo, plné bývalých i súčasných reprezentantov a nebude to ľahké. Kto si myslí, že tie zápasy skončia výrazným rozdielom, tak je podľa mňa na omyle. Košice nepodceňujeme. Budú rozohratejšie, aj keď možno unavenejšie. Máme pred Košicami úctu i rešpekt, ale favorit sme jednoznačne my a verím, že to zvládneme."

Martin Lipták, tréner tímu HK Košice: „Proti Prešovu nám musí fungovať obrana, druhá vlna a nesmieme sa plašiť. Tak, aby sme ich nepúšťali do rýchlych protiútokov.“

Michal Shejbal, brankár HK Košice: Finále nie je každodenná záležitosť a mnohí v tíme ho ešte nehrali nikdy. Motivácia je teda veľká a určite chceme zabojovať. Dôležitý bude už prvý zápas. Tam sa ukáže, kto na čo má a potom budeme múdrejší.“

Oliver Rábek, hráč tímu Tatran Prešov: Väčšinu chlapcov z HK poznám a mám s nimi dobré vzťahy. Videli sme, že absolvovali náročnú päťzápasovú sériu, my sme sa zatiaľ pripravovali a sme dostatočne oddýchnutí.

Zdroj: Tatran Prešov/ Facebook

Prešovčania doposiaľ ako v základnej časti, tak aj v playoff neprehrali ani jeden zápas, Košičania mali menšie ťažkosti proti Považskej Bystrici. Prvý zápas tejto finálovej série je na programe dnes o 18:00.

Adrián Tóthezere

Adrián Tóthezere

Viac článkov od autora