Program
Hádzaná - 07.09.2021 14:09

Hádzanárske ME len pre zaočkovaných fanúšikov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita
Niké Handball Extraliga

Európsky šampionát v hádzanej mužov 2022 bude v druhej polovici januára prebiehať na Slovensku a v Maďarsku, pričom obe hostiteľské krajiny rozhodli, že na tribúny sa dostanú výlučne zaočkovaní fanúšikovia. Informoval o tom Jaroslav Holeša, prezident Slovenského zväzu hádzanej, a vysvetľuje to tým, že vďaka tomu bude môcť byť hala v Košiciach a v Bratislave plná. Pri režime OTP (vstup pre očkovaných, testovaných fanúšikov aj takých, ktorí prekonali Covid), by hrozil znížený počet maximálnej povolenej kapacity v prípade, že by sa na Slovensku zhoršila pandemická situácia.

"Predpokladáme, že v januári budúceho roka sa budeme nachádzať v covid automate vo farebne inom režime ako teraz, preto sme sa rozhodli pre vstup iba pre zaočkovaných divákov. Momentálne platná vyhláška nám v takom prípade umožňuje mať plnú kapacitu hál. Navyše, je to veľké medzinárodné podujatie, počas ktorého privítame tímy z dvanástich krajín a chceme, aby bolo bezpečné pre všetkých účastníkov," povedal vo svojom tlačovom vyhlásení Jaroslav Holeša s tým, že v Maďarsku sa uvažuje rovnako. Turnaj začína 13. januára a v predaji už sú denné vstupenky. Doteraz boli k dispozícii len balíčky.

Majstrovstiev Európy sa zúčastní 24 tímov, ktoré boli žrebom rozdelené do šiestich základných skupín. Slovensko sa bude konfrontovať s Nórskom, Ruskom a Litvou. Hrať sa pritom bude dovedna 65 zápasov, z toho tridsať na Slovensku. Hala v Bratislave aj v Košiciach je podľa nášho zväzu pripravená, hoci niekoľko formalít ešte treba doladiť. "Sú to hokejové haly a v januári je sezóna v tomto športe v plnom prúde, takže sme sa dohodli s bratislavskými klubmi Slovan a Capitals i s hokejistami Košíc, že budú v čase šampionátu trénovať vo vedľajších halách a zápasy budú hrať mimo svojich domovských stánkov. Verím, že štadióny sa počas turnaja zaplnia, pretože pre nás ako organizátorov predstavuje predaj vstupeniek hlavný zdroj pokrytia rozpočtu ME," povedal médiám.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa EHF EURO (@ehfeuro)