Program
Hádzaná - 24.06.2021 10:04

Hádzanársku extraligu nikdy nehralo viac mužstiev, ženám pribudne poľský klub

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Hádzanárske súťaže mužov a žien prešli pred ligovým ročníkom 2021/22 viacerými zmenami. Mužská sekcia hlási rekordný počet účastníkov, keďže o titul šampióna zabojuje až dvanásť celkov. Ženskú konkurenciu česko-slovenskej MOL Ligy pravdepodobne doplní poľský tím, no smutnou správou je neúčasť sympatického mladého celku z Prešova. Ten síce minulý rok vyhral len dva z 26 duelov, no v tabuľke dlhodobej časti za sebou udržal český Hodonín.

Niké Handball Extraligu si v novom ročníku zahrá dvanásť mužstiev, čo je o jedno viac ako doterajšie maximum z ročníka 2013/14. Vtedy desiatku tímov doplnil aj slovenský výber do dvadsať rokov. Konkurenciu teraz rozšíria Bojnice a spoločný výber Malaciek a Stupavy. Slovenský zväz hádzanej si od širšej konkurencie sľubuje aj väčšiu vyrovnanosť a hlási, že všetky tímy sú pred novou 22-kolovou edíciou nabudené. Po nej bude nasledovať play-off. Prvé ligové góly pritom budú padať už počas úvodného septembrového víkendu. Majstrovský Prešov začne v semifinálovej repríze proti HK Košice, nováčik zo Záhoria cestuje do Považskej Bystrice a Bojničania začínajú doma proti Novým Zámkom.

​Zmenami prešla aj ženská súťaž, hoci počet slovenských družstiev sa nezmení. ŠŠK Prešov svoje účinkovanie v MOL Lige ukončil, nahradí ho Stupava. Ligu však rozšíri jeden český a jeden poľský celok. Pribúda Kynžvart, celok z česko-nemeckého pohraničia, a vážny záujem javí Ruch Chorzów. Nešlo by pritom o prvé cudzinky v histórii a v minulosti sa s Češkami a Slovenkami konfrontovalo aj rakúske Hypo. Pre samotnú ligu pôjde o okrúhly dvadsiaty ročník a začína 4. septembra. Pokiaľ Poľky potvrdia svoju účasť, v prvom kole nastúpia proti majstrovskému Mostu. Za opačných okolností by ten mal v úvodný víkend voľno. Šampiónky by sme mali spoznať na prelome apríla a mája.