Futbal - 27.09.2024 00:01

Zo strateného zápasu vydreli bod. Takýto bol štvrtok v Európskej lige UEFA na JOJŠPORT

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr

Na štadióne Eintrachtu Frankfurt bolo po zápase počuť radosť fanúšikov Plzne. Hráči sa im poďakovali za podporu a keď sa vrátili do kabíny, čakali by ste, že tam plzenskí futbalisti budú búrlivo sláviť nečakaný zisk bodu. „Ale vôbec nič sa nedialo. Všetci sme tam sedeli a pozerali po sebe. Neverili sme, že to je pravda," vysvetľoval so smiechom Pavel Šulc českým médiám po tom, čo Plzeň v závere zápasu vyrovnala skóre z 1:3 na 3:3. A práve tento duel sme sledovali na JOJŠPORT. 

Plzeň v kádri s dvojicou Slovákov Marián Tvrdoň - Erik Jirka prehrávala vo Frankfurte po presnom zásahu Ekitikeho v 38. minúte, ešte do prestávky však dokázal vyrovnať parádnou strelou spoza šestnástky Šulc. Víťaza súťaže z roku 2022 poslali do dvojgólového trháku Dina Ebimbe a Kristensen, lenže Viktoria po heroickom výkone v závere vydrela aspoň bod za remízu 3:3 so silným bundesligistom. Jirka prišiel na trávnik za nepriaznivého stavu 1:3 pre hostí.
Futbalistom Fenerbahce Istanbul sa vydaril vstup do ligovej fázy Európskej ligy 2024/2025. Vo štvrtkovom zápase 1. kola zvíťazili na domácom ihrisku nad belgickým Royale Union Saint-Gilloise 2:1. Domáci išli do vedenia v 26. minúte, keď sa strelou zblízka presadil stopér Söyüncü. V 82. minúte si dal vlastný gól Burgess vo chvíli, keď už hostia dohrávali bez vylúčeného Mac Allistera. V nadstavenom čase už iba zmiernil ich prehru Sykes, keď predtým nepremenil jedenástku jeho spoluhráč Ivanovič.
Malmö FF podľahlo doma Glasgowu Rangers 0:2. Škótsky tím gólovo udrel už v 1. minúte. Rozohrávku súpera zachytil Dessers, po jeho strele sa lopta odrazila od žrde pred Bajramiho a ten ju poľahky dokopol do brány. Hostia mali prevahu a svoj triumf spečatili v 76. minúte zásluhou McCauslanda.
Hráči AS Rím remizovali v šlágri štvrtkového programu s Athleticom Bilbao 1:1. Na gól ukrajinského útočníka Dovbyka, ktorý prišiel do "večného mesta" v lete z Girony, odpovedal v 85. minúte Paredes. Suverénne si viedol Ajax Amsterdam, holandský tím nedal šancu Besiktasu Istanbul a rozdrvil ho 4:0.
Zápas Tottenham Hotspur - Karabach sa začal s 35-minútovým oneskorením vzhľadom na viaceré zápchy v Londýne. Spurs napriek vylúčeniu Dragusina už v 8. minúte viedli po prvom polčase 1:0 gólom Johnsona. Karabach nepremenil penaltu a oslabený Hotspur zvíťazil 3:0. 



Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora