Program
Futbal - 17.04.2024 20:34

Trnava je vo finále, v Podbrezovej uhrala postupovú remízu 0:0

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr / jojšport

Vo finále Slovnaft Cupu sa stretnú futbalisti dvojnásobného obhajcu trofeje FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok. Trnavčania zvládli stredajšiu semifinálovú odvetu, keď po domácom víťazstve 1:0 remizovali na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 0:0 a v stredu 1. mája o 15.00 h v Košiciach sa pokúsia získať domáci pohár tretíkrát za sebou. Ich súperom bude Ružomberok, ktorý v semifinále potvrdil úlohu favorita proti Lipanom.
        Podbrezová otvorila skóre už v 9. minúte, gól Bartoša však neplatil pre faul Kabonga. Domáci mali v prvom polčase miestami drvivú prevahu, brankár Takáč pri ich šanciach vyťahoval jednu bravúru za druhou a držal svoj tím nad vodou. Po zmene strán aktivita "železiarov" pokračovala, hostia však udržali vzadu nulu. "Andeli" mohli napokon aj vyhrať, keď v závere do otvorenej domácej obrany unikli Bukata so Štefánikom, druhému menovanému však nedôrazné zakončenie chytil Danko.

        odveta semifinále Slovnaft Cupu:
        FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 0:0
        Rozhodovali: Ziemba – Vorel, Roszbeck, ŽK: Bajo – Bukata, Daniel, Takáč, Poznar, 3650 divákov.
        Podbrezová: Danko – Bartoš, Bakaľa, Mielke – Kováčik, Bajo (71. Chyla), Paraj, Sanusi – Galčík (77. Talakov, 88. Masaryk), Assinor, Kabongo (77. Okunola)
        Trnava: Takáč – Daniel, Šulek, Koštrna, Kóša, Mikovič (90. Poznar) – Zeljkovič – Ofori (71. Štefánik), Bukata, Azango (83. Bolaji) – Ďuriš
        /prvý zápas: 0:1, postúpila Trnava/
Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora