Program
Futbal - 27.02.2024 17:49

Pohárová streda na Joj Športe. Ponúkame duel v Lipanoch aj Dunajskej Strede

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

V stredu sa nám opäť citeľne preškrtá zoznam tímov, ktoré stále "žijú" v prebiehajúcom ročníku Slovnaft Cupu, no časť z nich sa dostane do fázy, kde už je trofej na dosah ruky. Naplánované sú hneď tri štvrťfinálové zápasy, z toho na dva zamieria naše televízne kamery. Sprostredkujeme vám dianie medzi Lipanmi a Skalicou i Dunajskou Stredou a Ružomberkom. Skôr je naplánovaný úvodný výkop na Šariši a treťoligista je papierovo najslabším celkom v top osmičke. Potom plynule preladíme na súboj dvoch prvoligistov, ktorí sa zvyknú objaviť aj v pohárovej Európe, avšak prebiehajúca sezóna v ich podaní nie je ideálna.

Sledujte stredajšie štvrťfinále Slovnaft Cupu na Joj Športe: o 14:30 ŠK Odeva Lipany - MFK Skalica a o 17:30 DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok

ŠK Odeva Lipany by rozhodne futbalovému fanúšikovi nemal byť pojem neznámy. Okrem neodmysliteľného prepojenia s bývalým stopérom Celticu alebo Sunderlandu Stanislavom Vargom je to mužstvo, ktoré ešte pred šiestimi rokmi zápasilo v druhej najvyššej súťaži s Interom, Lokomotívou Košice, Popradom, Zvolenom, Bardejovom alebo Skalicou. Odvtedy sa jeho situácia zmenila a nachádza sa vo východoslovenskej vetve III. ligy. V Pohári sa Lipančania prestrieľali cez Hnúšťu, Dolný Kubín aj Myjavu. Druholigistu zdolali 2:1 po kopoch z bieleho bodu. MFK Skalica je rozhodne najťažším súperom z doterajších. V prvej lige to síce na účasť v hornej šestke nebolo, ale zopár silných tímov v tejto sezóne ozbíjať stihol. V Pohári sa síce potrápil hneď v prvom vystúpení na pôde Trstíc, no penaltové šťastie Skalici prialo a s celkovým skóre 9:2 si vydláždila cestu do štvrťfinále.

O tri hodinky neskôr štartuje stretnutie medzi Dunajskou Stredou a Ružomberkom. Slovnaft Cup nie je pre žlto-modrých obľúbenou súťažou. DAC ho v 80. rokoch dokázali raz vyhrať, dvakrát prehral finále, ale za najaktuálnejších päť sezón prišlo štyrikrát veľmi skoré vypadnutie na outsiderovi. Postupne to mali na svedomí futbalisti Senice, Banskej Bystrice, Komárna a Humenného. Noví zverenci Xisca Muñoza v doterajších štyroch zápasoch problémy nenaznačili a nastrieľali až osemnásť gólov. Ružomberčania kvalitne finišovali ligovú jeseň, dobré výsledky mali aj v príprave a teraz je úlohou preniesť to aj do súťažného jarného účinkovania. V histórii pohára majú veľmi podobnú bilanciu ako DAC s jedným triumfom zo štyroch finálových účastí a pred zápasom s Dunajskostredčanmi zvládli Diviaky, Zubrohlavu, Liptovský Mikuláš aj Žiar nad Hronom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora