Program
Futbal - 16.02.2024 12:24

Tím Jaroslava Kentoša si naplánoval dva marcové prípravné zápasy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/TASR

Naša futbalová reprezentačná "dvadsať jednotka" má pred sebou prvé vystúpenie v novom kalendárnom roku. Počas marca sa dvakrát predvedie vonku, najprv v Španielsku a potom na Malte. S obomi sme sa stretli už v kvalifikácii o postup na ME 2023. Slabšieho zo súperov sme zdolali 4:0 a 3:1, favorita sme dvakrát kvalitne potrápili, no boli z toho zhodne prehry 2:3. Odvtedy sa ročníky posunuli, no zloženie trénerského štábu okolo Jaroslava Kentoša ostáva.

Aktuálne spadá do tejto vekovej kategórie Adam Obert (Cagliari Calcio), Adrián Kaprálik (Górnik Zabrze), Tomáš Rigo (FC Baník Ostrava), Sebastián Nebyla (FK Jablonec) či Martin Šviderský (Real Murcía). Partia sa pripravuje na budúcoročný kontinentálny šampionát a vystúpenia v Jereze a v Paole počas predposledného marcového týždňa budú kvalitnou zápasovou previerkou. Proti Španielsku hráme 21. marca, s Maltou o štyri dni neskôr.

"Španieli sa s akýmkoľvek reprezentačným výberom snažia o držanie lopty. Súperi to proti nim majú mimoriadne ťažké, behajú často bez lopty, musia vychádzať z dobrej defenzívy s rýchlym prechodom do útoku. Proti Malte budeme zrejme prevažnú časť zápasu hrať do hlbokého bloku, pričom si budeme musieť dávať pozor na prechod do obrany. Musím však povedať, že aj Malta disponuje kvalitou. V defenzíve hrajú v rozostavení 5-3-2, majú dobrý prechod do útoku a organizáciu hru. Pocítili sme to aj my, keď sme pred dvomi rokmi hrali na Malte. Prehrávali sme 0:1 a zápas sme otáčali až v jeho samom závere," snažil sa predpovedať asistent trénera Tibor Goljan.