Program
Futbal - 02.02.2024 08:56

Siedmy štvrťfinalista Slovnaft Cupu vzíde zo zápasu v KFA

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Najaktuálnejší gól vo futbalovom Slovenskom pohári strelil Ružomberčan Samuel Šefčík pred deviatimi týždňami. Dlhé čakanie na ďalšie duely je na konci a kým sa všetka pozornosť naplno vrhne na štvrťfinálovú fázu, najprv si treba skompletizovať zoznam jej účastníkov. Na jeseň sa totiž nestihli dohrať dve semifinálové stretnutia, z ktorých ešte do akvárka môžu pribudnúť dve veľké ryby. Týždeň pred prvým ligovým zápasom v tomto kalendárnom roku sa prvoligové tímy z Trnavy a Košíc pustia do pasovačky o postup do tom osmičky v Slovnaft Cupe a na konci mesiaca spoznáme posledného štvrťfinalistu z bratislavsko-žilinskej dvojice.

"Keďže pohároví zástupcovia v Európskej konferenčnej lige mali počas jesene plný program, nevmestili sa im doň duely osemfinále Slovnaft Cupu. Riadiaci orgán súťaže preto umožnil obhajcovi Slovenského pohára Spartaku Trnava a minuloročnému finalistovi Slovanu Bratislava preloženie zápasov na tento kalendárny rok," odkomunikoval situáciu na svojom webe Slovenský futbalový zväz a pre Joj Šport je to zároveň návrat domáceho futbalu na obrazovku. V sobotu 3. februára nastúpi v Košickej futbalovej aréne domáci FC Košice proti Spartaku Trnava a lepší z tejto dvojice si na konci februára zahrá s Michalovcami. Slovan Bratislava bude zápas s MŠK Žilina dohrávať 28. februára a postupujúci tak bude zvyšok programu, vrátane štvrťfinálového merania síl s Podbrezovou, termínovo naháňať.

Z pôvodného zoznamu 280 účastníkov turnaja už vypadlo viac ako sedemdesiat percent. Piatoligové prekvapenie z Devínskej Novej Vsi v minulom kole vyradili Michalovce, no stále žijú treťoligové Lipany. Na svojej ceste zdolali Dolný Kubín aj Myjavu a teraz majú pred sebou Skalicu. Porúčali sa však aj väčšie značky. Tatran Prešov či Petržalka to nedobrovoľne museli zabaliť už v októbri, pre AS Trenčín či Duklu Banská Bystrica bolo konečnou októbrové 4. kolo.

Osemfinále Slovnaft Cupu medzi FC Košice a FC Spartak Trnava sledujte na Joj Športe 3. februára od 16:20

Spartak Trnava živí šancu na pohárový zlatý hetrik, ktorý by bol celkovo už piatym razom, kedy červeno-čierni dotiahli do triumfálneho konca svoju cestu týmto turnajom. S Košicami si v pohári zahrali v rokoch 2019 aj 2022 a zakaždým to bol tesný duel, ktorý ďalej poslal favorita rozdielom jedného gólu. V staršom zo zápasov to dokonca bolo o kopoch z bieleho bodu. V tejto sezóne si Košičania a Trnavčania zahrali dva vzájomné zápasy. V treťom kole nováčika medzi elitou zverenci Michala Gašparíka privítali víťazstvom 3:0 a gól nedostali ani v novembri, kedy na východe vyhrali 2:0. V oboch spomenutých dueloch sa trafil nigérijský krídelník Philip Azango. Pohárové duely však nie sú ligou a obzvlášť po dlhej prestávke to môžu byť detaily, ktoré šťastenu priklonia na stranu "vraňarov".