Program
Futbal - 05.12.2023 20:25

Slovensko - Fínsko 2:2, futbalistky čaká baráž o udržanie sa

Slovenské futbalové reprezentantky remizovali v utorkovom stretnutí B-skupiny B-divízie Ligy národov s favorizovaným Fínskom 2:2. Slovenky živili šancu na účasť v baráži o postup do najvyššej kategórie, no víťazstvo Chorvátska nad Rumunskom (1:0) ich odsunulo na tretiu priečku, čo znamená, že si naopak zahrajú v baráži o udržanie sa v "béčku".
        Slovenky čelili už istému víťazovi skupiny. Fínky v piatich stretnutiach skupiny neinkasovali ani raz a nastrieľali až 16 gólov. Slovenské hráčky po hodine hry viedli 2:1 zásluhou Lemešovej a Mikolajovej. Napriek tomu, že slovenské družstvo v 70. minúte inkasovalo, tak sa zdalo, že mu bude stačiť aj bod. V súbežne hranom zápase však Chorvátky v 81. minúte strelili gól Rumunkám, ktorý ich posunul na 2. miesto tabuľky o bod pred Slovensko. Do C-divízie priamo zostúpilo posledné Rumunsko.

        Liga národov - B-divízia - 6. kolo:
        B-skupina:
        SLOVENSKO - Fínsko 2:2 (1:1)
        Góly: 32. Lemešová, 61. Mikolajová - 2. Pikkujamsová, 70. Rantalová
        zostava SR: Korenčiová - Lemešová, Bartovičová, Fischerová, Horváthová - Škorvánková (88. Škerdová), Vojteková (70. Bayerová), Maťavková - Šurnovská, Žemberyová (59. Morávková), Mikolajová (70. Panáková)

        hlasy po zápase /zdroj: JOJ Šport/:
        Peter Kopúň, tréner SR: "Verím, že sme ponúkli divákom pekný zápas. Škoda, že to nevyšlo trojbodovo. Veľmi sa teším výkonu hráčok, je to však také zmiešané, keďže máme informácie z Rumunska. Obidva tímy hrali to, čo potrebovali, je to o góloch a ten jeden navyše by to rozhodol. Do baráže ideme s jasný cieľom - udržať sa v B-skupine. My sme boli počas celého priebehu na druhom mieste, napokon to však dopadlo takto. Konečne sme však boli to iné Slovensko. Proti takémuto súperovi sme ukázali, že vieme hrať kombinačne, pracovať s loptou, hrať jedna na jedna."

        ďalší zápas:
        Rumunsko - Chorvátsko 0:1 (0:1)
        Gól: 81. Rudeličová

        konečná tabuľka:
        1. Fínsko        6 5 1 0 18:2        15*
        2. Chorvátsko        6 3 0 3 5:10         9**
        3. SLOVENSKO 6 2 2 2 7:8         8***
        4. Rumunsko        6 0 1 5 1:11         1
        * - postup do A-divízie
        ** - účasť v baráži o postup
        *** - baráž o udržanie sa
Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora