Program
Futbal - 24.11.2023 10:21

Perfektná zima Komárna. Humennému, Myjave či Žiaru ešte ostali resty

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Minulý rok zimovali futbalisti Komárna na štvrtom mieste tabuľky II. futbalovej ligy s mankom deviatich bodov na vedúci Prešov. V podobnej situácii boli aj rok predtým. Sezóna 2023/24 sa však zatiaľ pre KFC vyvíja priam rozprávkovo a v sedemnástich odohraných dueloch našli premožiteľa iba jediný raz. Do jarnej časti tak vletia z pozície lídra, navyše s príjemným sedembodovým náskokom. Zverenci Mikuláša Radványiho dotiahli do víťazného konca až štrnásť stretnutí a veľmi lichotivo vyznieva aj priemer dvoch strelených gólov na zápas a rozdiel skóre +22.

Mužstvo z Nitrianskeho kraja už počas leta deklarovalo zvýšené ambície a výkonmi na ihrisku ich celkom jasne potvrdzuje. Prvenstvo na jeseň však ešte nič nezaručuje, čo dokazuje aj minulosť. Od roku 2017 sa najlepší druholigista zo zimy dostal o ligu vyššie len dvakrát. Neuspel v štyroch prípadoch. Vydarený koniec príbehu v tomto období hlásilo Pohronie a Podbrezová, kým sľubnú východiskovú pozíciu pokazila Skalica, Banská Bystrica aj Tatran Prešov.

Nie každý má absolvovaných sedemnásť duelov, ktoré boli vypísané pre jesennú časť ročníka. Zlé počasie a nespôsobilý terén odložili nedávne zápasy Trebišova s Myjavou, Humenného so Žilinou "B" aj Dolného Kubína so Žiarom nad Hronom. Všetci majú na prelome novembra a decembra vypísané náhradné termíny a treba tak veriť, že sa veci doladia. Na čele ani chvoste ligy to však veľké zmeny robiť nebude. Za Komárnom nasleduje Prešov a za ním Petržalka. Zatiaľ beznádejne posledná je Spišská Nová Ves s dvomi ukoristenými bodmi. 14. miesto patrí Malženiciam, 15. je Dolný Kubín.

Nečakané meno svieti na čele streleckých štatistík. Púchovský útočník Lukáš Letenay stihol sieť rozvlniť pätnásťkrát, čo je päťnásobok oproti jeho minuloročnému nástrelu v druhej lige. 22-ročný strelec je odchovancom AS Trenčín, odkiaľ putoval do Púchova najprv na hosťovanie a následne na trvalý transfer. Za ním nasleduje v tabuľke strelcov deväťgólové trio Lukáš Slávik, Patrik Danek a Jozef Dolný. Medzi brankármi sa darí najlepšie Maximovi Kučinskému z Tatrana Prešov, ktorý dostal v 17 zápasoch dvanásť gólov a až deväťkrát uhájil čistý štít. "Nulu" v nadpolovičnej väčšine odohraných zápasov udržal aj Filip Dlubáč z Komárna.

Po zime sa naša II. futbalová liga vráti počas prvého marcového víkendu a sledovať ju naďalej budete môcť na Joj Športe.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora