Program
Futbal - 27.11.2023 09:36

Ženská Liga národov končí zápasmi s Chorvátskom a Fínskom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

UEFA v tejto sezóne predstavila novinku v podobe Ligy národov žien a my s trochou sarkazmu môžeme konštatovať, že našim futbalistkám sa darí lepšie ako ich mužským kolegom v rovnakej súťaži. Nations League sa v inauguračnom roku formuje a družstvá boli rozdelené do jednotlivých líg na základe renkingu. Slovensko si svoje miesto našlo v Lige B, kde pri žrebe figurovalo v treťom výkonnostnom koši, no zloženie skupiny vytvorilo priestor na zlepšenie pozície. Vysoko favorizované Fínsko je mimo našich možností, no Chorvátky aj Rumunky v doteraz odohranom úseku drží za sebou a má šancu na účasť v baráži o postup do Ligy A.

Povestná "ruka v rukáve" ešte nie je. Zverenkyne Petra Kopúňa majú pred sebou záverečné dve vystúpenia a v rukách štvorbodový náskok pred Chorvátskom. Kľúčový je prvý z nich, hraný 1. decembra vo Velikej Gorici, neďaleko Záhrebu. Domáci zápas s týmto tímom Slovenky vyhrali 4:0 a pokiaľ v odvete na ich pôde nepadnú, zaistia si druhé miesto. Za istých okolností by potom posledný duel s Fínskom mohol byť priamym súbojom o prvé miesto, no severanky majú po štyroch dueloch plný počet bodov a skóre 10:0. V septembri v Turku nad našimi dievčatami vyhrali 4:0.

"Do zápasu s Chorvátskom musíme ísť jednoznačne s odhodlaním vyhrať a proti Fínsku zlepšiť dojem po prvom zápase vonku. Jednak výkonom a verím, že k tomu pridáme aj výsledok," povedala po výhre nad Rumunkami na náš mikrofón brankárska opora Mária Korenčiová. "Do každého zápasu ideme s cieľom uchmatnúť nejaké body. Čakajú nás posledné dva ťažké zápasy, na ktoré sa musíme dobre pripraviť a dúfam, že to zvládneme," doplnila ju strelkyňa víťazného gólu Mária Mikolajová.