Program
Futbal - 06.11.2023 10:34

DAC hodlá napraviť minulý ročník. Zdolá opäť Dávid Goliáša?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Slovenský pohár vo futbale už má to svoje typické čaro, zvyčajné pre tento druh súťaže. Viaceré tímy z nižších súťaží, ako Horné Saliby, Medzibrod, Lehota pod Vtáčnikom alebo Svätý Jur mali možnosť zmerať si sily s najslávnejším značkami u nás. Dokonca sa v takýchto dueloch už zrodili senzácie, medzi ktorými vyčnieval postup piatoligovej Devínskej Novej Vsi cez AS Trenčín. November otvárame so sedemnástimi mužstvami v hre a podľa očakávaní má najväčšie zastúpenie najvyššia súťaž. Aktuálnou fázou je piate kolo a v zozname stále "živých" účastníkov nechýbajú ani finalisti predošlých dvoch sezón. Do zimnej prestávky sa odohrá už len aktuálne kolo a do kalendárneho roka 2024 sa pôjde štvrťfinálovými zápasmi.

Aj tento rok venuje Slovnaft Cupu pozornosť televízia Joj Šport, ktorá ponúka vybrané zápasy z jednotlivých kôl a v čase, keď ostanú v akcii len tí najlepší, zvýši sa aj počet priamych prenosov. Tým najbližším bude utorková konfrontácia medzi Spišskou Novou Vsou a Dunajskou Stredou. Spišiakom sa v druhej lige príliš nedarí a po zimnej prestávke pred nimi ostanú náročné záchranárske práce. Tromi pohárovými zápasmi sa dokázali prehrýzť, hoci o práve presvedčivej jazde sa hovoriť nedá. V auguste v Gelnici výhra 1:0, potom triumf v Bardejove 4:1 a následne penaltové rozuzlenie duelu na ihrisku piatoligového Brvnišťa. DAC by chcel nechať zabudnúť na minuloročnú cestu, kedy o takomto čase už nebol súčasťou adeptov na trofej, keďže podľahol Humennému. Tento rok ešte serióznu prekážku v ceste nemal a Gabčíkovo, Horné Saliby a Sninu vyradil v súčte skóre 15:2.

Prebiehajúca sezóna ponúkla aj slávne príbehy Dávidovho víťazstva nad Goliášom. Snina ešte v treťom kole cez seba nečakane nepustila Tatran Prešov a zdolala ho 1:0. Víťazstvo treťoligistu nad druholigistom predviedla aj Galanta proti Petržalke a Lipany proti Dolnému Kubínu. Pred necelými dvomi týždňami zarezonovalo aj vypadnutie prvoligovej Banskej Bystrice na pôde Žiaru nad Hronom, čo pripravilo o prácu trénera Michala Ščasného, no najväčším šokom bola rozhodne prehra AS Trenčín na ihrisku bratislavskej mestskej časti, pôsobiacej v piatej najvyššej súťaži. Lokomotíva Devínska Nová Ves si tak môže naďalej užívať spoločnosť popredných slovenských tímov a druhý rok po sebe je spoločne s ŠK Slovan bratislavským tímom, ktorý sa dostal najďalej.

Program zápasov 5. kola Slovnaft Cupu:
7. novembra o 13:00: FK Spišská Nová Ves - FK DAC 1904 Dunajská Streda
8. novembra o 13:00: Lokomotíva Devínska Nová Ves - MFK Zemplín Michalovce
8. novembra o 13:00: ŠK Odeva Lipany - Spartak Myjava
8. novembra o 14:00: FC Slovan Galanta/ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
8. novembra o 16:00: MFK Skalica - KFC Komárno
17. novembra o 14:00: FC ViOn Zlaté Moravce - FK Železiarne Podbrezová
29. novembra o 16:00: MFK Ružomberok - FK Pohronie Žiar nad Hronom
TBA: FC Košice - FC Spartak Trnava

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Slovnaft Cup