Program
Futbal - 24.08.2023 18:36

Rozhodca výrazne pochybil. České tímy si dohodli opakovaný zápas

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Veľmi kurióznu situáciu priniesla tretia futbalová liga v Česku. Súboj medzi Admirou Praha a B-tímom Českých Budějovíc ovplyvnila chyba hlavného rozhodcu, ktorý v prospech domácich nariadil pokutový kop a z neho padol víťazný gól. Hoci sa situácia stala už v nadstavení prvého polčasu, na konečný výsledok 2:1 mala veľký vplyv. Paradoxne, bol to víťaz stretnutia, ktorý navrhol anulovanie výsledku a odohranie stretnutia 3. kola nanovo. Zdolaný juhočeský tím s návrhom súhlasil a pokiaľ plán nenarazí na vážny administratívny problém, ešte do konca tohto mesiaca spoznáme nový výsledok stretnutia.

Podľa všetkých zúčastnených, v inkriminovanom súboji českobudějovický obranca očividne čistým spôsobom pripravil o loptu pražského útočníka, no nečakane zaznel hvizd. Hrala sa navyše už 55. minúta prvého polčasu, ktorý bol oficiálne nadstavený o päť minút. Video na pomery tretej ligy zaznamenalo na sociálnych sieťach veľký dosah. Zaujíma sa oň zväz, etická komisia a podané dokonca bolo aj trestné oznámenie pre hroziace ovplyvnenie výsledku zápasu treťou stranou.

Stávková kancelária a titulárny partner českého futbalu dokonca hlásila, že na tento zápas bol naozaj stavený nezvyčajne vysoký finančný obnos. Vedenie pražského klubu volá po regulárnosti súťaže, ktorá bola rozhodcom zápasu Michalom Patákom citeľne narušená. SK Dynamo České Budějovice okamžite návrh prijal a oba celky sa následne obrátili na Futbalovú asociáciu Českej republiky. Komisia rozhodcov vyradila arbitra Patáka zo svojho zoznamu a jeho problémy môžu presahovať futbalové prostredie. Ide pritom o známeho a rešpektovaného arbitra, ktorý má odpískaných 185 prvoligových zápasov, pohárové zápasy v pokročilej fáze turnaja aj Superfinále 2014/15.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora