Program
Futbal - 23.08.2023 14:29

Druholigoví nováčikovia sú zatiaľ v úzadí, vedie Komárno

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Druhá najvyššia súťaž má za sebou 13 percent zo sezóny 2023/24. To je na počutie maličký úsek sezóny, no niektoré dvojice mužstiev zohrajú už len jeden vzájomný zápas. V úvodoch sezóny zvyknú góly ešte chýbať, no my sme videli zatiaľ jedinú bezgólovú remízu, za to aj skóre ako 5:2, 7:0, 4:3 alebo 5:3. Vstup do sezóny má najlepší KFC Komárno, ktorý ako jediný dosiaľ nestratil ani bod. Bez prehry je aj Púchov a Považská Bystrica.

Tretí tím z predošlej sezóny si už dokázal poradiť s Humenným, Spišskou Novou Vsou, Liptovským Mikulášom a Tatranom Prešov. V zozname sú viaceré celky, s ktorými sa počítalo v tabuľkovom popredí. Zo štyroch kôl sa ešte veľké závery vyvodiť nedajú, ale priemer KFC 2,3 streleného gólu na zápas, dve čisté kontá a päť rôznych strelcov sú všetko potešiteľné fakty. Najlepší útok v lige má MŠK Považská Bystrica, štvrtý tím tabuľky. Nastrieľal dvanásť gólov a hoci zatiaľ nenašiel premožiteľa, vyhral len dvakrát. V tesnom susedstve tak má rivala z Púchova, B-tím MŠK Žilina, Petržalku či Slovan Bratislava "B". Šošoni ligu otvorili šnúrou troch víťazstiev, no tento víkend o ňu prišli v domácom prostredí proti Liptovskému Mikulášu. Belasí, naopak, nemali vstup do ročníka optimálny, no tretie a štvrté kolo vynieslo plný počet bodov so skóre 6:2.

Podobne ako Slovan, na nohy sa po nevydarených dvoch kolách musel postaviť aj Spartak Myjava. Prehry s Púchovom a Trebišovom hodil za hlavu víťazstvami nad Petržalkou a Dolným Kubínom. Hornú polovicu tabuľky dopĺňa MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý do boja o rýchly návrat do najvyššej súťaže zatiaľ bojuje vyrovnanou bilanciou 2-2. Jeho zápasy sú zatiaľ gólovo druhé najchudobnejšie v lige. Menej ich padlo len v dueloch Tatrana Prešov, ktorý je o priečku nižšie.

Pozícia v dolnej polovici tabuľky zatiaľ najviac prekvapuje pri FK Pohronie a ŠTK Šamorín. Obaja boli minulosezónnymi členmi elitnej osmičky a v istých fázach ročníka ašpirovali na absolútne popredie. Obaja však zatiaľ vyhrali jediný raz a pridali k tomu jednu remízu. ŠTK však padol s Petržalkou vysoko 0:7 a Žiarčanov mrzia stratené body proti tímom, od ktorých sa očakáva umiestnenie v dolných partiách poradia, ako je Dolný Kubín. Nováčikovia sa po štyroch zápasoch držia v úzadí. OFK Malženice má na konte tri body, ale jeho zápas s Prešovom ešte bude diskutovaný za zeleným stolom a veľmi pravdepodobná je kontumácia. Spišská Nová Ves je bez bodu a spláca nováčikovskú daň, keďže až trikrát prehrala o gól.

Ďalší program II. futbalovej ligy na Joj Športe:
piatok 25. augusta o 19:00: FK Pohronie Žiar nad Hronom - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
sobota 26. augusta o 15:30: FK Humenné - Spartak Myjava
nedeľa 27. augusta o 10:30: FK Dynamo Malženice - KFC Komárno
piatok 1. septembra o 18:05: FK Pohronie Žiar nad Hronom - Tatran Prešov
sobota 2. septembra o 14:30: MŠK Považská Bystrica - MFK Dolný Kubín
nedeľa 3. septembra o 10:30: MŠK Žilina B - KFC Komárno

Tagy: druhá liga