Program
Futbal - 11.08.2023 09:19

Najlepšie z druholigistov odštartoval Púchov a Trebišov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Druhá najvyššia futbalová súťaž má za sebou prvé dva ligové víkendy novej sezóny a tabuľka eviduje päticu stopercentných tímov. Nečakane lichotivý pohľad je to pre MŠK Púchov a Slavoj Trebišov, s ktorými sa skôr počítalo v dolnej polovici poradia, no dvomi víťazstvami sa vyškriabali cez papierovo silnejších súperov. Tatran Prešov, MŠK Žilina "B" a KFC Komárno už v popredí prekvapujú menej. Stále však máme za sebou len dve z 30 vypísaných kôl a na sumáre je priskoro. To zatiaľ utešuje Žiar nad Hronom, Humenné, Myjavu aj oboch nováčikov. Tí do ligy nevstúpili správnou nohou a rozbeh obstarajú z nízkych pozícií.

Až tri mužstvá majú lepší priemer ako 2,5 gólu na zápas. Vôbec najlepšou ofenzívou sa môže pýšiť Púchov a žilinská rezerva. Mladí Šošoni sa blysli najmä "päťkou" do siete Humenného, kým MŠK rovnako nadelil do šamorínskej siete. Šesť gólov vo dvoch kolách nastrieľala aj Považská Bystrica, čo jej stačilo na štyri získané body. Opačnou cestou zatiaľ ide B-tím Slovana Bratislava s priebežným sumárnym skóre 0:1 a Liptovský Mikuláš s gólovým sumárom 1:1. Napriek výsledkom 5:2, 5:3 alebo 4:1 nie je gólový priemer z úvodu II. futbalovej ligy taký divoký. Vychádza na 2,88 gólu na duel.

Vysielaním z futbalových trávnikov budeme našich divákov tešiť aj naďalej a do konca septembra by sa pred našimi kamerami mal predviesť každý z druholigistov. Najbližšie nás čaká návšteva Zemplína, kde sa "levi" aj "osi" budú snažiť nakopnúť po nepresvedčivom začiatku sezóny. Presunieme sa do hlavného mesta na konfrontáciu dvoch celkov vyznávajúcich čierno-bielu kombináciu dresu a o týždeň neskôr si priblížime dianie na Žitnom ostrove.

Program najbližších duelov II. futbalovej ligy vo vysielaní Joj Športu:
sobota 12. augusta o 17:00: FK Humenné - FK Pohronie Žiar nad Hronom
nedeľa 13. augusta o 10:30: FC Petržalka - Spartak Myjava
sobota 20. augusta o 10:30: ŠTK Šamorín - FC Petržalka
piatok 25. augusta o 19:00: FK Pohronie - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
sobota 26. augusta o 15:30: FK Humenné - Spartak Myjava
nedeľa 27. augusta o 10:30: MFK Malženice - KFC Komárno