Program
Futbal - 07.08.2023 09:23

Hertha Berlín je rodinným klubom. Dárdai hrá s tromi synmi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Bývalý dlhoročný tréner Herthy Berlín Pál Dárdai bol v apríli opätovne povolaný do služby slávneho nemeckého klubu, aby sa ho pokúsil zachrániť medzi elitou. Nepodarilo sa a BSC vypadli do druhej najvyššej súťaže, kde Maďar zotrval v pozícii hlavného trénera. Dokonca sa zapísal do histórie tamojšieho futbalu, no nie úplne spôsobom, ktorý by fanúšikovia ocenili. Po dvoch absolvovaných kolách majú Berlínčania na konte nula bodov a nestrelili ani jeden gól. V ich zostave však figurujú všetci traja Dárdaiovi synovia, čo si Bundesliga počas svojej 59-ročnej existencie nepamätá.

"Osud chcel, aby to tak bolo. To je príbeh mojej rodiny. Môj otec hral so svojím bratom v Maďarsku, u nás je to normálne. Ja som tiež hral s mojím bratom pred príchodom do Nemecka," povedal 47-ročný kouč po zápase s Düsseldorfom, z ktorého zápis pochádza. Defenzívny stredopoliar Márton Dárdai odohral celý zápas, krídelník Palkó Dárdai bol vystriedaný po hodine hry a sedemnásťročný záložník Bence Dárdai nastúpil na záverečnú štvrťhodinku. Situácia sa zopakovala aj o týždeň neskôr proti Wiesbadenu a nováčik druhej ligy Herthu zdolal 1:0, čím ju usadil na priebežnom 15. mieste.

Kouč po dvoch prehrách priznal hrdosť na svojich synov, ktorí dosahujú takúto futbalovú úroveň. Prevláda však sklamanie z chýbajúcich bodov aj gólov. Najstarší zo synov Palkó už vo svojich 24 rokoch za sebou má debut v maďarskom reprezentačnom A-tíme, zvyšní dvaja sa rozhodli reprezentovať Nemecko. Márton má šesť štartov za "dvadsať jednotku" Nemecka, najmladší Bence je súčasťou národného tímu do 17 rokov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora