Program
Futbal - 25.07.2023 08:14

Saudská Arábia úpadok nespôsobila. Ronaldo zarába rekordne ako influencer

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Kritici si nedávno zgustli na Cristianovi Ronaldovi, ktorý vypustil zopár kritických slov o tom, že futbal v Európe upadá. Jeho Al Nassr potom absolvoval prípravné zápasy so Celtou Vigo a Benficou Lisabon so súčtom skóre 1:9. Kluby zo Saudskej Arábie počas leta všeobecne vôbec neohurujú. Al-Ettifaq len remizoval s maďarským Zalaegerszégom a podľahol chorvátskemu Varaždínu, Al Hilal nestačil na Dynamo Kyjev, kým Al Shabab remizoval s Jabloncom. Výsledkové fakty však nie sú niečím, čo by v súčasnosti mohlo imidž Cristiana Ronalda ohroziť a hoci sa vybral ďaleko mimo európskeho kontinentu, sociálne siete mu naďalej napredujú.

38-ročný Portugalčan zarobí za jeden svoj instagramový post priemerne 2 milióny eur, čím sa nemôže popýšiť žiaden iný influencer či infuelncerka. Doteraz rebríčku kráľov a kráľovien sociálnych sietí dominovala Kylie Jennerová, ktorej fanúšikovskú základňu tvorí 398 miliónov followerov. V popredí sa nachádza aj speváčka Selena Gomez, herec Dwayne Johnson, modelka Kim Kardashian či speváčky Beyonce a Ariana Grande. Len nedávno sa pritom do Ronaldových rúk dostal Guinessov rekord, ktorý ho potvrdil ako najlepšie zarábajúceho športovca v histórii. Tam boli započítané aj jeho futbalové príjmy a reklamné spolupráce mimo Instagramu.

Bývalý majster Anglicka, Španielska, Talianska a päťnásobný šampión Ligy majstrov má za sebou 597 miliónov sledovateľov. V porovnaní s ďalšími svetoznámymi športovcami je to až niekoľkonásobné vyššie číslo. Messiho základňa na tejto sociálnej siete je tvorená 479-miliónovým davom, Neymarova fanúšikovská základňa je oproti Ronaldovi polovičná a u Lebrona Jamesa dokonca tretinová.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora