Program
Futbal - 07.07.2023 16:07

Slovnaft Cup má opäť viac účastníkov, finále sa hrá v Košiciach

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovnaft Cup sa každým rokom rozširuje a v sezóne 2023/24 sa v ňom opäť predstaví rekordný počet mužstiev. Bude ich v súčte 281 zo všetkých slovenských regiónov a naprieč futbalovou hierarchiou zo všetkých šiestich líg, ktoré sú členmi regionálnych zväzov. Triumfom v miestnych pohároch sa otvorí priestor aj pre niekoľko klubov z oblastnej scény. Ich cieľom, samozrejme, bude zaslúžiť si konfrontáciu so slávnou domácou značkou či prvoligovým tímom. Ide o 55. ročník súťaže a zahrá si ho o 26 tímov viac pred rokom. Prvé predkolové zápasy sú naplánované na 22. a 23. júla, výnimkou je jedna predohrávka z 19. júla.

Súčasťou pohára bude všetkých 58 tímov z troch najvyšších domácich líg (oboch treťoligových divízií), bez B-tímov. Doplní ich 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zástupcov Západoslovenského futbalového zväzu, 73 stredoslovenských mužstiev a 47 východoslovenských. "Počet prihlásených tímov vo mne vzbudzuje v prvom rade veľkú radosť, že táto súťaž je medzi slovenskými klubmi žiadaná a populárna. V druhom rade je to pre mňa záväzok do ďalšej práce a zároveň veľká zodpovednosť, keďže sa chceme aj naďalej rozvíjať," skonštatoval Miroslav Richtárik, ktorý má na starosti riadenie súťaží.

Pohár sa bude hrať na osem kôl a viac ako stovka tímov zabojuje o hlavnú súťaž v predkolách. Plnohodnotný pohárový program začína 2. augusta, kedy ku regionálnym tímom pribudnú nasadení treťoligisti. O tri týždne neskôr sa zapoja aj účastníci najvyššej súťaže, vrátane Sparaka Trnava, ktorý bude útočiť na zlatý hetrik. Počas aktuálneho kalendárneho roka by sa mal program dostať po piate kolo. Po zimnej prestávke sa pokračuje štvrťfinálovou fázou. Priame prenosy vybraných zápasov Slovnaft Cupu, ako aj jeho vrchol, vám ponúkneme opäť vo vysielaní televízie Joj Šport. Na rozdiel od predošlých edícií, dejisko finále sme spoznali s výrazným predstihom a bude ním Košická futbalová aréna.