Futbal - 28.06.2023 19:23

Szczesny priznal zdravotné problémy. Bál sa, že mu exploduje srdce

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Poľský futbalový brankár Wojciech Szczesny sa novinárom rozrozprával o veľmi škaredom zážitku z uplynulej sezóny. V aprílovom zápase Európskej ligy proti Sportingu Lisabon musel byť v závere prvého polčasu vystriedaný a dôvodom bola silná bolesť v hrudi. Podľa vlastných slov ho incident vystrašil, dokonca sa bál o život. "Bolo to strašidelné. Mal som pocit, že mi exploduje srdce," vrátil sa k prvému štvrťfinálovému súboju s portugalským súperom. Ani jeho náhradník Mattia Perin gól neinkasoval a turínsky tím vďaka tomu postúpil ďalej. V semifinále proti Seville opäť chytal Poliak.

Problémy cítil už pár minút vopred, no pri útoku a následnom rohovom kope súpera nebolo veľa priestoru na ošetrenie. Následne sa už gestom hlásil ku svojej hráčskej lavici a pýtal si okamžité striedanie. Lekári mu zistili zvýšenú srdcovú frekvenciu a dýchavičnosť. Absolvoval sériu testov, z ktorých sa žiadne problémy neukázali a bol schopný dochytať zvyšok sezóny. V ročníku 2022/23 zasiahol do 40 súťažných duelov a pripísal si devätnásť čistých kont. Nepríjemný pocit zo zdravotnej indispozície napriek tomu pretrváva. Keďže mu zdravotníci žiaden dôvod bolesti hrude nezistili, netuší, čo za tým bolo.

Že okolo podobných vecí nie sú žarty, futbalová komunita dobre vie. Stále živé sú mrazivé spomienky z Eura 2021, kedy skolaboval Dán Christian Eriksen a pre arytmiu srdca svoju kariéru musel ukončiť predčasne aj Argentínčan Sergio Agüero. Problémy so srdcom poznačili aj kariéru Nwankwa Kanuho, Ángela Correu, Samiho Khediru alebo Ikera Casillasa. Nateraz však nič nenasvedčuje tomu, že dva mesiace staré problémy v jednom zápase by ďalšie pôsobenie Szczesneho nejako ohrozovali. V "Juve" má zmluvu ešte na dve sezóny, hoci ho tlač spája s Tottenhamom Hotspur.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora