Program
Futbal - 21.06.2023 09:14

Sokolíci s jednou prehrou a jednou remízou so susedmi

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Naši futbaloví reprezentanti do 21 rokov si najbližší súťažný zápas zahrajú až v júni 2025 na domácich Majstrovstvách Európy a dovtedy si čas budú krátiť množstvom prípravných zápasov. Dva, so susednými krajinami, absolvovali aj počas júnového asociačného termínu, kedy sa konfrontovali s rovesníkmi z Maďarska a Rakúska. Obe tieto mužstvá vyzerali na papieri o čosi kvalitnejšie, výsledkom čoho je jedna prehra a jedna remíza. V utorok v Senci dokonca do 83. minúty vyhrávali a siahali po nečakanom skalpe súpera s viacerými pohárovou Európou ošľahanými mladíkmi. Spoločnou črtou oboch duelov však bolo málo útočných šancí a pokazený záver.

"Dvadsať jednotka" nestrelila viac ako gól v šiestich dueloch v rade. Proti Rakúsku túto kvótu v nadstavení prvého polčasu naplnil stredopoliar Tomáš Rigo, pôsobiaci v českej Vlašime. Po zmene strán to však zapadlo aj do siete Michala Kukučku, o čo sa zaslúžil Matthias Braunöder. "Mám zmiešané pocity. Prvý polčas sme boli lepší na lopte, ale robili sme v prechode do útoku veľa chýb. Dali sme pekný gól, za čo som rád, potom nás Rakúšania zatlačili do defenzívy. Paradoxne sme mali v tom čase najväčšie šance. Ale Rakúšania napokon vyrovnali, majú kvalitu, mali sme veľa práce v defenzíve. Po striedaniach išla naša kvalita dole," zhodnotil spravodlivo pôsobiaci výsledok 1:1 tréner Jaroslav Kentoš.

Päť dní predtým v Trnave náš tím zaznamenal prehru 0:1 s Maďarskom. Rovnako sme inkasovali v záverečnej desaťminútovke a zásah šiel do štatistík Krisztiána Lisztesa, patriaceho Ferencvarosu Budapešť. Priebeh stretnutia s južnými susedmi bol iný a hostia sa koncentrovali na dobrú defenzívu. Väčšie držanie lopty sa na výsledku priaznivo neprejavilo, hoci by sa našli príležitosti aj neuznaný gól pre ofsajd. Medzi týmito dvomi stretnutiami prešla slovenská zostava viacnásobnou zmenou. Pre zdravotné problémy tria Kaprálik, Morela a Diviš sa k tímu pridal Lucas Demitra, Dávid Ovšonka a Damián Kachút.