Program
Futbal - 23.06.2023 13:19

Odmena za dobrú sezónu: Haaland si kúpil luxusný apartmán

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Ocenenie Zlatá lopta dokáže niekedy prekvapiť a nie vždy sa dostane do rúk futbalistu, ktorého favorizuje väčšina fanúšikovskej obce. Vo veľmi úzkom okruhu favoritov však tento rok určite figuruje Erling Haaland, 36-gólový strelec z Premier League, autor 12 gólov v Champions League a zároveň kľúčový hráč Manchestru City pri zisku jeho historického treble. Takáto sezóna si rozhodne pýtala poriadnu oslavu a odmenu, pričom Nór nezaháľal. Zalovil na trhu nehnuteľností a kúpil si veľmi luxusné sídlo vo svojej vlasti. Podľa nemeckej tlače ho luxusný apartmán v Osle vyšiel zhruba na 3 milióny eur.

Aj keď väčšinu času trávi vo Veľkej Británii, svoje pobyty v Nórsku si chce užiť. 154 štvorcových metrov, tri spálne, blízkosť centra hlavného mesta, obrovská strešná terasa a exkluzívny výhľad by to do veľkej miery mali zabezpečiť. Haaland takto spojil príjemné s užitočným. V Osle sa nachádzal spoločne s reprezentáciou, ktorá sa pripravovala na domáce merania síl so Škótskom a Cyprom, ktoré mali výrazne ukázať, aké veľké šance majú "levi" na postup na Euro. Favoritom tohto zoskupenia je Španielsko.

Bulvár kúpu krásneho sídla vysvetľuje aj faktom, že 22-ročný športovec tvorí pár so svojou láskou z mladosti, Isabel Haugseng Johansenovou, ktorá je rovnako futbalistkou a pôsobí práve v Nórsku. Tam sa však Haaland tak skoro nevráti a je oňho obrovský záujem, hoci veľa dôvodov na odchod z Manchestru nemá. Predovšetkým ho tam aktuálne drží kontrakt, platný do leta 2027. Dovtedy môže rozbiť viaceré rekordy anglickej ligy a už len jeho tohtosezónny nástrel s atakovaním štyridsaťgólovej hranice je niečím, čo najlepšia liga Európy pamätá ešte z 90. rokov vďaka Alanovi Shearerovi a Andrewovi Coleovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora