Program
Futbal - 10.06.2023 18:26

Tím Ukrajiny odohrá kvalifikačný zápas na Slovensku

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/TASR

Pozornosť futbalovej verejnosti sa po štvrťroku opäť prenáša na medzištátnu scénu, keďže svojím tretím a štvrtým kolom pokračuje kvalifikácia EURO 2024. Slováci sa síce predstavia dvakrát vonku, no i tak sa u nás počas tohto asociačného termínu jeden "áčkový" duel hrať bude. Postarajú sa oň futbalisti Ukrajiny a Malty. Keďže u našich východných susedov stále nie je bezpečne, pre svoje kvalifikačné vystúpenia museli hľadať azyl. Po prehre v anglickom Wembley sa predvedú v severomacedónskom Skopje a následne na trnavskom štadióne Antona Malatinského. Od zverencov Sergija Rebrova sa rozhodne očakáva zisk prvých kvalifikačných bodov na Severnom Macedónsku a Malte, ideálne hneď šiestich.

Zostava s Michajlom Mudrykom, Viktorom Cygankovom či Ruslanom Malinovskym sa v Trnave predvedie 19. júna od 20:45. Okrem spomenutých v silnej kvalifikačnej C-skupine konkurenciu dotvára Taliansko, pričom postup na kontinentálny šampionát si zaistia len prví dvaja. Ukrajinská reprezentácia nechýbala na troch majstrovstvách Európy po sebe. V roku 2012 ich hostila spoločne s Poľskom, o štyri roky neskôr vo Francúzsku rovnako vypadla v skupinovej fáze a naposledy sa prebojovala medzi najlepšiu osmičku.

Ukrajinská klubová scéna v lige už funguje na domácich štadiónoch, hoci pred zatvorenými tribúnami a s podrobným evakuačným plánom v prípade poplachu. Medzinárodné súťaže pod hlavičkou UEFA však musel hrať Šachťar Doneck, Dynamo Kyjev, Dnipro aj Vorskla Poltava v zahraničí. Prví dvaja siahli po Poľsku, Vorskla sa dokonca rozhodla odohrať všetky svoje duely na štadióne súpera a celok z brehov rieky Dneper našiel svojom domov v Košickej futbalovej aréne.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora