Program
Futbal - 29.05.2023 16:09

Dva góly zo súbežného zápasu zrušili oslavy fanúšikov Hamburgu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Nemecká futbalová Bundesliga má za sebou strhujúci záver sezóny 2022/23, a to nielen v najvyššej súťaži. O titule medzi Dortmundom a Bayernom sa rozhodovalo do posledných minút 34. kola a hoci westfálsky klub držal v rukách jednoznačne lepšie karty, svoju úlohu po domácej remíze s 9. tímom tabuľky nezvládol. Zaujal aj boj o štvrtú miestenku do Champions League, kde sa Union Berlín odpútal od Freiburgu víťazstvom v poslednom kole a Leverkusen len o vzájomný zápas uhájil miestenku do Konferenčnej ligy pred Frankfurtom. Zaujalo aj vypadnutie dvoch slávnych značiek - Herthy Berlín a Schalke 04, zatiaľ čo Stuttgart ide do baráže proti 3. mužstvo druhej ligy. Tým je Hamburg SV, hoci jeho fanúšikovia pár minút mylne oslavovali druhé miesto a s ním priamy postup o ligu vyššie.

Borussia Dortmund mala po jedenástich rokoch na dosah domáci titul a stačilo jej doma vyhrať nad Mainzom. Veci však v úvode nabrali veľmi nežiaduci priebeh z pohľadu zverencov Edina Terzića a po 25 minútach svietilo skóre 0:2. Žlto-čierny favorit síce dvadsať minút pred koncom znížil a v nadstavení vyrovnal, no deľba bodov na udržanie prvej priečky nestačila. Bayern Mníchov totiž v súbežnom zápase zdolal Kolín 2:1 a majstrom Nemecka je nepretržite od sezóny 2012/13. Extrémne dramatické posledné kolo prežila aj II. Bundesliga. Početná výprava fanúšikov Hamburgu SV vybehla na trávnik po záverečnom hvizde zápasu s posledným Sandhausenom v presvedčení, že sa po piatich rokoch vracajú do najvyššej súťaže. Lenže stretnutie medzi Regensburgom a Heidenheimom v tom čase ešte ukončené nebolo. Ako zrejme tušíte, oslava HSV bola predčasná. Hoci 1. FC Heidenheim ešte v 93. minúte prehrával 1:2, duel nakoniec dokázal otočiť. Pomohol mu k tomu takmer štvrťhodinový nadstavený čas

Zábery kamier a objektívy fotografov zachytili silné momenty, kedy sa oslavné úsmevy fanúšikov z druhého najväčšieho mesta Nemecka zmenili na zmätené pohľady a slzy smútku. Keď totiž bežali na ihrisko, Heidenheim mal pred sebou už len časť nadstaveného času a prehrával 1:2. Mnohí tak len ťažko prijímali informácie o tom, že ich tabuľkový konkurent neskóroval raz, ale dokonca dvakrát. Sandhausen dokonca cez sociálne siete už stihol zverejniť gratuláciu smerom k Hamburčanom a pokyny, aby pri oslave dodržiavali bezpečnostné predpisy. Juhonemecký Heidenheim an der Brenz rozhodne nepatril medzi favoritov II. Bundesligy. Nechýbalo veľa a bojoval by v baráži v lokálnom derby s neďalekým Stuttgartom. Scenár s epickým obratom a priamym postupom však rozhodne vyhovuje viac.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora