Program
Futbal - 23.05.2023 13:09

Osy sa popasujú s Indiánmi. Žiarske športové tímy spoja sily

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Letnú prípravu si hokejisti a futbalisti Žiaru nad Hronom spestria veľmi peknou akciou. FK Pohronie a MŠK Indián sa stretnú na futbalovom ihrisku, aby si zahrali benefičný zápas pre organizáciu Svetielko nádeje. Pôjde o historicky prvý vzájomný zápas týchto dvoch mužstiev a obe súpisky doplnia aj viaceré celebrity zo športových aj umeleckých kruhov. Žiar nad Hronom patrí medzi päťdesiat najľudnatejších miest na Slovensku a zastúpenie má v druhej najvyššej hokejovej aj futbalovej súťaži. Futbalisti tento rok kotvili na piatom mieste s 12-bodovou stratou na postupujúce Košice. Hokejový tím prežil historický ročník so semifinálovou účasťou v SHL a konečným 4. miestom.

Občianske združenie Svetielko nádeje sa zameriava na zlepšovanie a skvalitňovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym a život ohrozujúcim ochorením. Aktívne je aj vo vytváraní povedomia, ako k takto chorým a ich okoliu pristupovať a ako im vytvoriť čo najpriaznivejšie prostredie a podmienky. Osvetu robí aj o prevencii a včasnej diagnostike, ktorá býva v takýchto prípadoch kľúčová, pričom občianske združenie chce prispievať aj ku medicínskej úrovni. Súčinné je s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici a špeciálne s jej detským onkologickým oddelením. Za dve desaťročia svojho fungovania deklaruje pomoc viac ako 800 deťom s mnohými šťastnými koncami.

Špecifický duel si budú "osy" aj Indiáni promovať na svojich sociálnych sieťach. Navrch by mal mať FK Pohronie, keďže sa hrá v jeho domovskom stánku a navyše v športe, ktorý je mu bližší. Výsledok však pri takýchto akciách nie je tým najdôležitejším a hokejoví súperi môžu ukázať podobnú nezlomnosť, akú predviedli v uplynulej sezóne, kedy Spartaku Dubnica otočili stav série z 0:3 na 4:3. Exhibícia sa bude hrať v nedeľu 25. júna.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora