Program
Futbal - 03.05.2023 12:29

Futbalový zápas v Nemecku dorozhodoval fanúšik

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Veľmi kurióznu situáciu si zapamätá tretia najvyššia súťaž v Nemecku. Asistent rozhodcu v zápase SV Wehen Wiesbaden - SV Meppen sa zranil a nebol schopný ďalej pendlovať pozdĺž postrannej čiary. Kým hokejové pravidlá sú na podobné situácie prispôsobené možnosťou dopískať duel v zníženom počte, súboj tímov z opačných pólov tabuľky náhradníka na čiaru k dispozícii nemal a hrozilo prerušenie duelu. Stalo sa tak navyše už v 21. minúte. Asistenta rozhodcu odniesli po vyvrtnutí členka z trávnika na nosidlách a nastalo pár minút neistoty.

Po netradičnom zranení poslali kompetentní aktérov stretnutia do šatní dúfajúc, že zopár telefonátov vybaví rozhodcu, ktorý by sa v prijateľnom čase dostavil na futbalový štadión do termálneho mesta Wiesbaden na západe krajiny. Zúfalá výzva o pomoc s vyriešením problému obletela aj tribúny a jeden odvážlivec sa našiel. Prihlásil sa držiteľ rozhodcovskej licencie pre regionálne ligy, ktorý pravidelne píska duely tímov z nižších líg v regióne Darmstadtu či Frankfurtu. Ostávajúce tri štvrtiny hracieho času spoľahlivo odmával a duel sa vďaka tomu dohral. Štyri kolá pred koncom sa tak nežiaduce odklady a dohrávky riešiť nemusia.

Pokiaľ niekto očakáva, že domáci fanúšik pri posudzovaní ofsajdových situácií mal tendenciu domácim pomôcť, výsledok tomu nezodpovedá. Wehen Wiesbaden je ašpirantom na postup do 2. Bundesligy a pred úvodným výkopom držal druhé postupové miesto. Lenže zachraňujúcemu sa Meppenu nečakane doma podľahol 1:2, zosunul sa na tretie miesto a aktuálne mu to vychádza na baráž proti Bielefeldu. Spokojní hostia vyhrali len šiesty raz v sezóne a odlepili sa od posledného miesta. Pre zaujímavosť, tretiu najvyššiu nemeckú ligu hrajú aj známe značky ako Mníchov 1860, MSV Duisburg, FC Ingoldstadt či Dynamo Drážďany. Títo bývalí prvoligisti sa konfrontujú s B-tímami Dortmundu, Freiburgu a veľmi nečakane im kraľuje SV 07 Elversberg, ktorý len pred rokom postúpil z regionálnej úrovne a teraz sa môže dostať na druhé najvyššie poschodie národného ligového systému.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora